Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ με ένα ποτήρι κρασί, δυναμώστε τον ήχο, κλείστε τα μάτια και απολαύστε ένα ταξίδι στο χρόνο και το χώρο με όχημα τη μουσική – και, συγκεκριμένα, ένα νέο άλμπουμ-πολιτιστικό γεγονός: Το «Barbra Streisand – Live At The Bon Soir» κυκλοφορεί στις 4 Νοεμβρίου σε CD και ψηφιακή μορφή από την Panik Records και τη Sony Music, για να ακολουθήσει μια έκδοση βινυλίου την άνοιξη του 2023.

Η ηχογράφηση που προορίζεται να γίνει το σάουντρακ των φετινών Χριστουγέννων είναι ένα θρυλικό live από τη Νέα Υόρκη των 60s, της τραγουδίστριας και ηθοποιού που έχει βραβευτεί με Emmy, Grammy, Oscar, Tony (EGOT), που έχει κατακτήσει, μεταξύ άλλων, τον τίτλο της Σπουδαιότερης Γυναίκας Καλλιτέχνιδος (Billboard) και που, μετά από έξι δεκαετίες δημιουργικής διαδρομής, παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα, στα ογδόντα χρόνια της.

Όλα άρχισαν τον Νοέμβριο του 1962, όταν η εικοσάχρονη τότε Barbra Streisand έδωσε τρεις συναυλίες, στις 4, 5 και 6 του μήνα, στο μικρό Greenwich Village nightclub. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε υπογράψει το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο με την Columbia.

Όλα άρχισαν τον Νοέμβριο του 1962, όταν η εικοσάχρονη τότε Barbra Streisand έδωσε τρεις συναυλίες, στις 4, 5 και 6 του μήνα, στο μικρό Greenwich Village nightclub. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε υπογράψει το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο με την Columbia.

Οι ηχογραφήσεις εκείνων των ζωντανών εμφανίσεων προορίζονταν να γίνουν το ντεμπούτο της στη δισκογραφία. Τελικά όμως έμειναν στο συρτάρι, παραχωρώντας τη θέση τους στο «The Barbra Streisand Album» (1963), studio εκδόσεις έντεκα τραγουδιών που η Streisand ερμήνευε στα nightclubs, το οποίο τής εξασφάλισε πολλά βραβεία Grammys, συμπεριλαμβανομένων των «Album of the Year» και «Best Female Vocal Performance».

Ακριβώς εξήντα χρόνια μετά τη βραδιά που μια χαρισματική εικοσάχρονη ανέβηκε στη σκηνή του Greenwich Village, κυκλοφορούν για πρώτη φορά 24 live tracks που ερμήνευσε τότε, εκεί (συμπεριλαμβανομένου του «Cry Me A River»), σε παραγωγή, μίξη και με τη συναίνεση της ίδιας της Barbra Streisand. Όλα από original master tapes της προσωπικής συλλογής της, απαρτίζουν το πρώτο της άλμπουμ μετά το «Me 2» (2021) και είναι ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε η Columbia Records να γιορτάσει την 60η επέτειο συνεργασίας της με την κορυφαία καλλιτέχνιδα.

Έτσι, θα έχουμε το προνόμιο να ζήσουμε την αυθεντική εμπειρία των τυχερών Νεοϋορκέζων που βρέθηκαν σε μια από τις τρεις live εμφανίσεις του 1962. Να παρακολουθήσουμε τις ερμηνείες της Streisand, τις ατάκες της επί σκηνής ανάμεσα στα τραγούδια, τις αντιδράσεις του κοινού και άλλους ήχους περιβάλλοντος.

Θα έχουμε το προνόμιο να ζήσουμε την αυθεντική εμπειρία των τυχερών Νεοϋορκέζων που βρέθηκαν σε μια από τις τρεις live εμφανίσεις του 1962.

Μέσα από την πρωτόγνωρη ακουστική εμπειρία υψηλής πιστότητας του «Barbra Streisand – Live At The Bon Soir» θα μεταφερθούμε νοερά στο εσωτερικό του μικρού nightclub που έγραψε ιστορία. Γιατί, όπως σχολιάζει ένας από τους παραγωγούς του άλμπουμ, ο Jay Landers: «Η τέχνη της ηχογράφησης έχει κάνει άλματα από το 1962. Ο βραβευμένος με βραβείο Grammy Jochem van der Saag καταφέρνει να λύσει προβλήματα ήχου με τρόπους που άλλοι δεν θα τα κατάφερναν. Απολύτως τίποτα δεν αλλοιώθηκε στα εξαιρετικά φωνητικά της Barbra, ενώ η όλη εικόνα των original tapes βελτιώθηκε τρομερά».

«Είχα τραγουδήσει δύο τραγούδια σε ένα διαγωνισμό που γινόταν σε ένα μικρό club που λεγόταν The Lion και κέρδισα, κάτι που οδήγησε στο να με προσλάβουν σε ένα πιο σοφιστικέ club που βρισκόταν στην άλλη γωνία και λεγόταν Bon Soir, με πραγματική σκηνή και φώτα», θα θυμόταν αργότερα η Streisand για τις τρεις βραδιές του 1962 που απαθανατίστηκαν, όπως τούς άξιζε, και στον ψηφιακό κόσμο και, προσεχώς, στο βινύλιο. Είναι το καλύτερο μουσικό δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και στους αγαπημένους μας.

Το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ.

Ακολουθούν τα tracks του νέου άλμπουμ:

Barbra Streisand – Live At The Bon Soir

1. Introduction by David Kapralik (Columbia Records)/My Name Is Barbra (Leonard Bernstein)
2. Much More (Tom Jones/Harvey Schmidt)
3. Napoleon (Harold Arlen/E.Y. Harburg)
4. I Hate Music (Leonard Bernstein)
5. Right As The Rain (Harold Arlen/E.Y. Harburg)
6. Cry Me A River (Arthur Hamilton)
7. Value (Jeff Harris)
8. Lover, Come Back To Me (Oscar Hammerstein II/Sigmund Romberg)
9. Band Introductions
10. Soon It’s Gonna Rain (Harvey Schmidt/Tom Jones)
11. Come To The Supermarket (In Old Peking) (Cole Porter)
12. When The Sun Comes Out (Harold Arlen/Ted Koehler)
13. Happy Days Are Here Again (Jack Yellen/Milton Ager)
14. Keepin’ Out Of Mischief Now (Andy Razaf/Thomas “Fats” Waller)
15. A Sleepin’ Bee (Harold Arlen/Truman Capote)
16. I Had Myself A True Love (Harold Arlen/Johnny Mercer)
17. Bewitched, Bothered And Bewildered (Richard Rodgers/Lorenz Hart)
18. Who’s Afraid Of The Big Bad Wolf? (Frank Churchill/Ann Ronell)
19. I’ll Tell The Man In The Street (Richard Rodgers/Lorenz Hart)
20. A Taste Of Honey (Bobby Scott/Ric Marlow)
21. Never Will I Marry (Frank Loesser)
22. Nobody’s Heart Belongs To Me (Richard Rodgers/Lorenz Hart)
23. My Honey’s Lovin’ Arms (Herman Ruby/Joseph Meyer)
24. I Stayed Too Long At The Fair (Billy Barnes)

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below