Η Anna Wilson αποφάσισε πριν εφτά χρόνια ν’ αφήσει την Ελλάδα και να κυνηγήσει μια καλύτερη ζωή στην Αγγλία. Με ελάχιστα χρήματα στην τσέπη και ένα μικρό παιδί στην αγκαλιά οι δυσκολίες που ξεπρόβαλλαν μπροστά της ήταν, το λιγότερο, μεγάλες. Όμως ήταν αποφασισμένη να πετύχει – τόσο για το παιδί της, όσο και για την ίδια.

Σήμερα, όχι μόνο τα έχει καταφέρει, αλλά είναι και μία από τις πιο γνωστές business coach στον τομέα των διαδικτυακών επιχειρήσεων. Μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας που έχει αναπτύξει βοηθά γυναίκες να κυνήγησουν τα όνειρα και τους στόχους τους. Η ίδια μίλησε στο Marie Claire τόσο για τα δικά της βιώματα, όσο και για τα μυστικά επιτυχίας που πρέπει να ακολουθήσει μία γυναίκα η οποία επιθυμεί να ξεκινήσει τη δική της online επιχείρηση.

Πώς πήρατε την απόφαση να φύγετε στο εξωτερικό και να ξεκινήσετε από το μηδέν με ένα μικρό παιδί; Υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός που σας έκανε το click και από τι αντλούσατε δύναμη τις δύσκολες στιγμές που βιώσατε;

Η απόφαση δεν ήταν καθόλου εύκολη. Αλλά είχα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, είτε θα έφευγα για να μπορέσω να προσφέρω στο παιδί μου μία καλύτερη ζωή, να περνώ χρόνο μαζί του εγώ και όχι άλλα άτομα να τον προσέχουν για να τρέχω εγώ από το πρωί ως το βράδυ για να βγάλω με το ζόρι τα προς το ζην!

Όταν δέχθηκα την πρόταση να με φιλοξενήσει η ξαδέλφη μου στην Αγγλία για αρχή, μέχρι να σταθώ στα πόδια μου πήρα την απόφαση μου να πάρω τον μικρό μου γιο και να φύγω. Ο γιος μου και η οικογένειά μου σήμερα είναι η μεγαλύτερη πηγή δύναμης για μένα. Εξάλλου ό,τι κάνουμε το κάνουμε για τα παιδιά μας.

Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια χωρίς να μας λείπει κάτι, αλλά κυρίως αυτό που ήθελα είναι να μπορέσω να δημιουργήσω όμορφες αναμνήσεις με την οικογένεια μου, τις οποίες θα τις έχουν για πάντα μαζί τους όταν φύγω. Και αυτό γιατί όταν έχασα τον πατέρα μου στα 21 μου διαπίστωσα ότι δεν είχα σχεδόν καμία ανάμνηση μαζί του! Ήταν επιχειρηματίας και έλλειπε πολλές ώρες από το σπίτι, δούλευε έως αργά το βραδύ, είχε 3 εστιατόρια και το ωράριο του ήταν εντελώς ανάποδο από το δικό μας.

Έτσι το μόνο που ήθελα ήταν να μπορέσω να μεγαλώσω μόνη μου το παιδί μου, περνώντας χρόνο μαζί του και να δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις, ζώντας με αξιοπρέπεια. Κάτι που έχουμε καταφέρει σήμερα, με την νέα μου οικογένεια τον άντρα μου και το μικρό αδελφάκι του».

Πώς από το wedding planning μεταπηδήσατε στο business coaching; Τελικά, μπορεί η εργασία να συνδυαστεί με επιτυχία με την προσωπική – οικογενειακή ζωή;

«Όταν, μετά από κόπο, πολλή δουλειά και σπουδές πάνω σε θέματα μάρκετινγκ και business management, έφτασα την πρώτη επιχείρησή μου την Greek Dream Planners στην επιτυχία της, φέρνοντας ιδανικούς πελάτες για μένα και τους συνεργάτες μου στον κλάδο των γάμων στην Ελλάδα, άρχισαν να με ρωτάνε: “Άννα τι έκανες και έχεις τόσο καλούς πελάτες που ούτε παζάρια δεν σου κάνουν, ευγενικοί κλπ.;” Και τους είπα… αφού είναι οι ιδανικοί μου πελάτες. Και άρχισαν να με ρωτάνε, τι είναι αυτό και πως μπορούμε και εμείς να τους έχουμε;

Και με αυτόν τον τρόπο διαπίστωσα ότι έχουμε σοβαρή έλλειψη ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε επιχειρηματικά θέματα, κυρίως στις online επιχειρήσεις. Και έτσι ξεκίνησα τις σπουδές μου στο American Union of NLP και πήρα το πτυχίο μου ως Life Coach με εξειδίκευση στην διαδικτυακή επιχειρηματικότητα. Το 2019 ξεκίνησα το business coaching μέσω της Facebook ομάδας μου Λαμπρή Επιχειρηματίας και Μαμά group.

Φυσικά και μπορεί να συνδυαστεί η εργασία με την προσωπική – οικογενειακή ζωή με επιτυχία! Σήμερα πιο εύκολα από ποτέ! Γιατί μέσω του διαδικτύου υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες για μία γυναίκα να ξεκινήσει την δική της επιχείρηση μέσα από την άνεση του σπιτιού της, δουλεύοντας γύρω από την οικογένειά της. Εξάλλου αυτός ήταν και ο δικός μου στόχος! Πάντα ήθελα να δημιουργήσω μια επιχείρηση όπου θα μπορούσα να δουλέψω από το σπίτι μου γύρω από την οικογένεια μου, χωρίς να χάσω ούτε λεπτό από την ζωή των παιδιών μου που μεγαλώνουν ΠΟΛΥ γρήγορα.»

Πόσο ευδοκιμούν οι καταστάσεις για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα; Τι χρειάζεται μία γυναίκα για να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση – εταιρεία;

«Μια χαρά ευδοκιμούν οι καταστάσεις για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα! Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε στην νοοτροπία μας είναι ότι πλέον υπάρχει ένας ολόκληρος πλανήτης στα χέρια μας μέσα από τις συσκευές μας. Και ότι εμείς ορίζουμε σε ποιους θα απευθυνόμαστε με την επιχειρηματική δραστηριότητά μας, το πόσο μεγάλη ή μικρή θα είναι, χωρίς να μας ορίζουν τα γεωγραφικά μας σύνορα!

Αυτό που χρειάζεται για να ξεκινήσει μια γυναίκα την επιχειρηματική δραστηριότητα της είναι όραμα, πλάνο στρατηγικής (με την βοήθεια ειδικού για καθοδήγηση), διακαής επιθυμία για επιτυχία, πείσμα, επιμονή και υπομονή. Δεν χρειάζεται να έχει μεγάλο κεφάλαιο μπορεί κάλλιστα να ξεκινήσει με μερικά €€€ τον μήνα!».

Γιατί να απευθυνθεί μία γυναίκα σε business coach και πόσο μπορεί να διαρκεί ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής;

«Μια business coach μπορεί να σε γλιτώσει από λάθη που μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά και να μην χάσεις πολύτιμο χρόνο για να φτάσεις στην επιτυχία της επιχείρησης σου αρκετά πιο γρήγορα. Μια business coach έχει σπουδάσει, έχει μελετήσει και έχει δουλέψει στην πράξη τις στρατηγικές μεθόδους μάρκετινγκ που διδάσκει και μέσα από τις οποίες βοηθάει τους πελάτες τις να φτάσουν στην δική τους επιτυχία.

Τα προγράμματα συμβουλευτικής διαφέρουν από τον έναν Business coach σε άλλον. Για παράδειγμα οι δικές μου ατομικές συνεδρίες στο VIP πρόγραμμα μου είναι σύνολο 12 συνεδρίες της μιας ώρας την εβδομάδα. Δηλαδή 3 μήνες εντατικής συνεργασίας μαζί μου. Ενώ έχω κι άλλα προγράμματα πιο μικρά ή πιο μεγάλα. Πραγματοποιώ τόσο ατομικές όσο και ομαδικές διαδικτυακές συνεδρίες, μέσω των εκπαιδευτικών και συνδρομητικών προγραμμάτων μου».

Δώστε μας 3 βασικά tips για τις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους, αλλά διστάζουν.

«Σε αυτές τις κυρίες εκεί έξω θα ήθελα να πω: “ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ!”. Μια φορά ζούμε αυτήν την ζωή, καλύτερα να πούμε “τουλάχιστον προσπάθησα και έκανα ό,τι μπορούσα”, παρά “μετανιώσα που ποτέ δεν προσπάθησα”. Αν δεν έφευγα από την κατάσταση που ήμουν στην Ελλάδα για να έρθω στην Αγγλία, παρότι είχα 300€ στην τσέπη μου, με ένα παιδί και με φόβο, που κατέληξα να σπάσω το στομάχι μου, δεν θα ήμουν σήμερα εδώ που είμαι να βγάζω 3.594,79€ την εβδομάδα! Το μυστικό είναι να αναλάβουν δράση, να μην φοβούνται τίποτα και να μην σταματούν την προσπάθεια! Στην χειρότερη περίπτωση θα έχουν φτάσει ένα βήμα πιο πέρα από εκεί που είναι τώρα και αυτό είναι πρόοδος!».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below