Oταν η τέχνη της απόσταξης και αργής ωρίμανσης συναντά την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι παρά η δημιουργία μιας μοναδικής γευστικής εμπειρίας , που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε παρέα με τους αγαπημένους σας αυτές τις γιορτές. Στον έκτο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, το εστιατόριο Hytra μοιάζει σαν να αιωρείται «Πάνω από τα Σύννεφα» του Αττικού ουρανού. Μια αίσθηση που ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Τάσος Μαντής προσπάθησε να αποτυπώσει στο «Above the Clouds» μενού γευσιγνωσίας οκτώ σταδίων, την οποία έρχεται να αναδείξει το εκλεκτό ρούμι Zacapa Solera 23 από τη Γουατεμάλα.  Δίνοντας έμφαση στις εξαιρετικές πρώτες ύλες από Ελληνες παραγωγούς, ο σεφ Τάσος Μαντής δημιούργησε ένα μενού που «παντρεύει» ελληνικές γεύσεις, με τα γλυκά αρώματα καραμέλας, νότες Sherry, καραμελωμένους ψημένους βραζιλιάνικους καρπούς και φουντούκια που απαντώνται στο ρούμι Zacapa, δημιουργώντας μία πανδαισία γεύσεων.

Οι γαστριμαργικές εμπνεύσεις του σεφ Τάσου Μαντή σε συνδυασμό με σερβιρίσματα Zacapa Solera 23 από τον bartender Αλέξανδρο Πρεβίστα περιλαμβάνουν: Τσάι με λευκό κρεμμύδι, μανιτάρι, λεμονοθύμαρο και εστραγκόν. Χέλι με μήλο, πράσινο τσάι από φύκια και περγαμόντο. Χτένια με κρέμα από άγριο σκόρδο, σάλτσα από καβούρι και βασιλικό. Βοδινό Short Rib με ασπρομάτικα φασόλια Λήμνου, κρεμμυδάκια σε ρούμι και μαύρο σκόρδο. Μοσχαρίσια γλώσσα από κρέμα και τσάι αγκινάρας, σιναπόσπορο και λάδι από κάρδαμο. Και δύο προτάσεις ως επιδόρπιο: Κέικ με ροζ πιπέρι, παγωτό εστραγκόν, βρώμη και φαγόπυρο και μήλο με πικρή σοκολάτα, μπισκότο κάσιους και αλμυρή καραμέλα, συνοδευόμενα από ένα Above The Clouds Old fashioned απεριτίφ.

Συνυφασμένο με την υψηλή γαστρονομία και τη φιλοσοφία του fine dining, το ρούμι Zacapa αποστάζεται ανάμεσα σε ψηλά βουνά με ενεργά ηφαίστεια και πράσινα τοπία στη μακρινή Γουατεμάλα. Το αποστακτήριό του φέρει τη χαρακτηριστική ονομασία το «Σπίτι Πάνω από τα Σύννεφα» καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 2.300 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο πολυεπίπεδος γευστικός χαρακτήρας του οφείλεται στους τέσσερις διαφορετικούς τύπους βαρελιών, βαρέλι αμερικανικού ουίσκι, καπνισμένο βαρέλι scotch ουίσκι, βαρέλι Olorosso sherry και βαρέλι sherry Pedro Ximenez που χρησιμοποιούνται στην μακρόσυρτη διαδικασία ωρίμανσης του. Μια εξέχουσα γαστρονομική Michelin Star εμπειρία, θα σηματοδοτήσει με τον καλύτερο τρόπο την αρχή μια νέας χρονιάς, υπό την συνοδεία του γευστικού χαρακτήρα του premium ρουμιού Zacapa Solera 23 που μπορείτε να ανακαλύψετε μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2020 στο εστιατόριο Hytra.