Η απώλεια βάρους πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολη δουλειά. Αν σκεφτεί κανείς, ότι για να χάσουμε κιλά παίζουν ρόλο η διατροφή μας, η σωματική άσκηση και ο μεταβολισμός μας, εύκολα καταλαβαίνει ότι για κάθε άνθρωπο είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν κόλπα που θα μας βοηθήσουν και που δεν έχουν καμία σχέση με εξαντλητικές δίαιτες και έντονη γυμναστική.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Μειώνουμε την ποσότητα στο μισό
Ο έλεγχος της ποσότητας και οι συγκεκριμένες μερίδες είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να συνεχίσoυμε να τρώμε τα φαγητά που αγαπάμε και ταυτόχρονα να χάνουμε βάρος. Φυσικά και εξακολουθεί να είναι σημαντικό να ακολουθούμε μια πλούσια και θρεπτική διατροφή, η οποία θα παρέχει στον οργανισμό μας τα μακροθρετικά στοιχεία που χρειάζεται. Ο έλεγχος των μερίδων, μπορεί να επιτρέψει και σε κάποιες όχι και τόσο θρεπτικές τροφές να βρουν μια θέση στη διατροφή μσας χωρίς να επηρεαστεί η προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά.

Φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα
Δίνοντας προτεραιότητα στα φρούτα και στα λαχανικά να αποτελέσουν τη βάση κάθε γεύματός μας, δίνουμε μεγαλύτερο περιθώριο στον εαυτό μας για διατροφικούς… ελιγμούς. Το κλειδί είναι να γεμίζουμε πάντα το μισό μας πιάτο με φρούτα ή/και λαχανικά σε κάθε γεύμα.

Μικρότερα πιάτα
Μια κίνηση που θα αποδειχθεί σωτήρια είναι να χρησιμοποιούμε το μεσαίο πιάτο αντί για το μεγάλο πιάτο, όταν σερβίρουμε το φαγητό. Ειδικά, όταν έχουμε να κάνουμε με ζυμαρικά και ό,τι δεν ανήκει στα φρούτα και λαχανικά.

Το χέρι είναι ο μετρητής σας
Το κόλπο για να ελέγχουμε τις ποσότητες είναι να υπολογίζουμε την ποσότητα πρωτεΐνης που πρέπει να καταναλώνουμε ανά γεύμα, ανάλογα με το μέγεθος της παλάμης μας. Η αντιστοιχία για τα φρούτα και τα λαχανικά είναι το μέγεθος της γροθιάς μας, ενώ για τα καλά λιπαρά το μέγεθος του αντίχειρά μας.

Το μυστικό είναι λίγο απ΄όλα
Συμπερασματικά, το μισό πιάτο πρέπει να αποτελείται από φρούτα/λαχανικά, κάτι λιγότερο από το 1/4 από υδατάνθρακες και κάτι παραπάνω από το 1/4 από πρωτεΐνες.

Κανείς δεν θέλει να απαρνηθεί διά παντός τις αγαπημένες του τροφές, ακόμη κι αν δεν είναι και οι πιο υγιεινές.

Ακολουθώντας, όμως, αυτούς τους γενικούς κανόνες που εισάγουν τις σωστές ποσότητες πρωτεϊνών, υδατανθράκων, καλών λιπαρών και λαχανικών στη διατροφή σας, οι μικρές παρασπονδίες δεν θα μας απομακρύνουν από τον στόχο μας.

Πηγή: olivemagazine.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below