Λίγος ύπνος, πολλή δουλειά, πολύ στρες και ένας οργανισμός στα όρια; Καλωσήρθες στον κόσμο του συνδρόμου burnout.

Όταν αναγνωρίστηκε επίσημα ο όρος σύνδρομο burnout περιέγραφε ένα σύνολο συμπτωμάτων από τα εξαντλητικά ωράρια. Σήμερα, είναι πολύ περισσότερα: μόνιμη κούραση, μόνιμο “bullying” από το άγχος της δουλειάς, μόνιμο στρες που επιτείνεται από τις συνθήκες του lockdown και της ανασφάλειας.

Τρεις στις πέντε γυναίκες πάσχουν από σύνδρομο burnout χωρίς να το ξέρουν αφού υπάρχει πάντα μια καλή δικαιολογία για την κούραση. Και μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγεί κανείς από το στρες αλλά τουλάχιστον, όπως εξηγούν στο τελευταίο τους άρθρο οι New York Times μπορεί να είναι καλύτερα προετοιμασμένος.

Βιταμίνες; Όλες καλές!

Mαγνήσιο και ποτάσιο για την κούραση, ψευδάργυρος με βιταμίνη Α που δρουν συνεργατικά, σελήνιο με βιταμίνη Ε, βιταμίνη Β9 για την σύνθεση των νευροδιαβιβαστών, ασβέστιο για την κούραση και τον ύπνο και βέβαια, βιταμίνη C. Όχι μόνο για τους κλασικούς λόγους, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού από τις ιώσεις, αλλά και για το κολλαγόνο του δέρματος σε συνδυασμό με μαγνήσιο και την απορρόφηση του σιδήρου.

«Καθαρή» διατροφή 

Δεν είναι detox δίαιτα -μια μέρα με νερό και ανανά μόνο παραπάνω εξάντληση μπορεί να φέρει- αλλά «καθαρή» διατροφή. Που σημαίνει ότι αφαιρείτε οτιδήποτε επεξεργασμένο και κρατάτε την καθαρή μορφή των προϊόντων. Ένα ψωμί ολικής είναι καλύτερο από ένα λευκό και το μέλι πιο αποτελεσματικό από τη ζάχαρη. Με άλλα λόγια, επιστρέψτε στα βασικά: ένα βραστό αυγό, ένα μήλο, μερικά αμύγδαλα και καρύδια, ένα προβιοτικό γιαούρτι, ένα ψάρι ή ακόμα, ένα μπολ μαύρο ρύζι. Όσο πιο απλά τόσο πιο καλά.

(Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή ή τη λήψη βιταμινών θα πρέπει να έχεις απαραίτητα τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου).

Από την Τατιάνα Οικονομίδου. Πηγή: olivemagazine.gr 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below