Αν σου αρέσει το σούσι με τόνο αλλά δεν είσαι ένθερμη υποστηρικτής της ωμοφαγίας ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο, μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις σούσι με καρπούζι.

Vegan, δροσερό, που θυμίζει όμως στη γεύση τον τόνο. Και φυσικά μοιάζει κιόλας. Είναι πολύ πιο εύκολο στην παρασκευή αλλά και πιο φθηνό.
Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο αλλά το φρούτο γίνεται πραγματικά αγνώριστο! Πώς; Αρκεί μια συγκεκριμένη μαρινάδα και 1 ώρα ψήσιμο στον φούρνο. Η υφή του αλλάζει εντελώς και γίνεται μαλακό και σχεδόν κρεμώδες.

 

@ligierwatermelon tuna … highhhh 🍉 #veganrecipes #tuna #tartare #watermelonsugar #learntocook #homechef #fyp #foryou♬ Lofi – Domknowz

Υλικά
¼ από ένα μέτριο καρπούζι
2 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
1 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ. σούπας λευκό σουσάμι
2 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι

Διαδικασία
Κόβουμε το καρπούζι σε κομματάκι περίπου 2 ιντσών το καθένα.
Αναμειγνύουμε τη σος σόγιας με το λάδι και το μπούκοβο και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα τροφίμων που κλείνει. Ρίχνουμε και το καρπούζι μέσα και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 6 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C, τοποθετούμε το καρπούζι σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 1 ώρα.
Αναμειγνύουμε τα σουσάμια σε ένα μπολ.
Βουτάμε ένα-ένα τα ψημένα κομμάτια καρπουζιού στο μείγμα σουσαμιών και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Μπορούμε να τα απολαύσουμε με chopsticks.

Πηγή: olivemagazine.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below