Στην Αμερική για πρώτη φορά στέφθηκε «Miss Nevada», στα καλλιστεία της ομώνυμης πολιτείας, μια διεμφυλική: η Kataluna Enriquez, που έγραψε ιστορία στη LGBTQ κοινότητα.

Η 28χρονη βασίλισσα της ομορφιάς γιόρτασε τη νίκη της με μια ανάρτηση στο Instagram, γράφοντας: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλους όσους με υποστήριξαν από την πρώτη μέρα. Αγαπημένη μου κοινότητα, είσαι πάντα στην καρδιά μου. Η νίκη μου είναι δική μας νίκη».

Τον Νοέμβριο η Enriquez θα διεκδικήσει τον τίτλο «Miss USA» και, αν τον κατακτήσει, θα γίνει η δεύτερη τρανς παγκοσμίως, μετά την Ισπανίδα Angela Ponce (2018), που θα αγωνιστεί στα παγκόσμια καλλιστεία για τη«Miss Universe».

Θύμα bullying

Πρόκειται, σύμφωνα με το «People», για μια εργαζόμενη που έχει μοχθήσει πολύ στη ζωή της, όχι μόνο ως μοντέλο αλλά και ως επαγγελματίας υγείας, καθώς και ως σχεδιάστρια μόδας με τη δική της σειρά ρούχων, KatalunaKouture.

Σε μια συνέντευξή της έχει πει: «Ο κόσμος νομίζει ότι τα καλλιστεία έχουν να κάνουν μόνο με την εξωτερική σου εμφάνιση. Αλλά είναι και το πώς παρουσιάζεις τον εαυτό σου, τι πρεσβεύεις, τι έχεις κάνει και ποιοι είναι οι στόχοι σου».

«Δεν είχα την ευκολότερη διαδρομή ζωής» έχει εξομολογηθεί. «Για ένα διάστημα, αγωνιζόμουν ενάντια στη σωματική και τη σεξουαλική κακοποίηση, για την ψυχική υγεία μου. Μεγαλώνοντας δεν είχα πολλά. Δεν είχα υποστήριξη. Παρ’ όλα αυτά μπορώ ακόμα να γίνω ευτυχισμένη, να επιβιώσω και να ανοίξω δρόμο για άλλους».

«Μεγαλώνοντας δεν είχα πολλά. Δεν είχα υποστήριξη. Παρ’ όλα αυτά μπορώ ακόμα να γίνω ευτυχισμένη, να επιβιώσω και να ανοίξω δρόμο για άλλους».

«Μην αφήσετε τη διαφορετικότητά σας να καθορίσει τις ικανότητές σας», επισημαίνει. «Η διαφορετικότητά σας είναι ό,τι σας κάνει μοναδικούς και αρκεί να πιστεύετε στον εαυτό σας για να μπορείτε να κάνετε τα πάντα».

Όπως είπε σε μια σειρά ερωτήσεων για τον διαγωνισμό ομορφιάς, στα σχολικά της χρόνια είχε πέσει θύμα εκφοβισμού και κακοποίησης από συμμαθητές της, που δεν της επέτρεπαν να χρησιμοποιεί ούτε τις τουαλέτες αγοριών ούτε εκείνες των κοριτσιών. «Μεγαλώνοντας, μου έλεγαν συχνά ότι δεν μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου και ότι δεν ήμουν καλοδεχούμενη σε κάποιους χώρους. Κάθε μέρα προσπαθούν να με εμποδίσουν να είμαι, απλά, ο εαυτός μου. Σήμερα είμαι μια περήφανη έγχρωμη γυναίκα».

Δες την ανάρτηση της Kataluna Enriquez:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kataluna Enriquez (@mskataluna)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below