Η Ανάβυσσος είναι ο σταθερός καλοκαιρινός προορισμός της της Ελεονώρας Μελέτη που λατρεύει τα θαλάσσια σπορ. Είναι γνωστό ότι η παρουσιάστρια του Alpha απολαμβάνει το wind surf τους καλοκαιρινούς μήνες.

“Βρες τι είναι αυτό που σε κάνει να γελάς με τη ψυχή σου και δως του να καταλάβει…” έγραψε σε πρόσφατη ανάρτησή της στο instagram.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

“Δεν είναι καμία ‘σπουδαία’ φωτογραφία, αλλά είναι αντιπροσωπευτικά αυθόρμητη και ανεπιτήδευτη και αποτυπώνει τη χαρά του να μπορείς να κανείς πράγματα που αγαπάς” σημείωσε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εleonora Meleti (@nonoram) στις

Δεν είναι όμως μόνο η Ελεονώρα Μελέτη που αγαπά τα καλοκαιρινά σπορ. Είναι άλλωστε κι ένας καλός τρόπος για να διατηρούμαστε σε φόρμα.

“Το surf είναι από τα πιο διασκεδαστικά και ταυτόχρονα πιο απαιτητικά αθλήματα από θέμα φυσικής κατάστασης και δύναμης, καθώς απαιτεί τη συνεργασία πολλών μυϊκών ομάδων, χρειάζεται καλή ισορροπία, αντανακλαστικά και πολύ καλά γυμνασμένο κορμό” λέει η exclusive trainer Ιωάννα Λαουμτζή.

“Η ενδυνάμωση του κορμού είναι απαραίτητη για τη θωράκιση της σπονδυλικής στήλης, την αύξηση της αθλητικής απόδοσης και τη βελτίωση της ισορροπίας που απαιτείται στο συγκεκριμένο άθλημα!”

Με το surf μπορείς να κάψεις 400 με 600 θερμιδες την ώρα και αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για εσένα που σου αρέσει να γυμνάζεσαι στα κύματα. Ακριβώς όπως κάνει και η Ελεονώρα Μελέτη στις θάλασσες τις εξοχικής της κατοικίας. Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε σε μία από τις πρόσφατες εξορμήσεις της.

Τι κάνεις όμως στη περίπτωση που θέλεις να κάψεις πολλές θερμίδες, αλλά δεν βρίσκεσαι πάνω σε σανίδα;

Δες παρακάτω ένα εκρηκτικό workout, το οποίο θα σου χαρίσει ισορροπία και γρήγορα αποτελέσματα για την καύση λίπους.

1. Side Plunk Twist

Ξεκινήσε από την κλασική θέση των push ups.

Σήκωσε το ένα χέρι ψηλά και γύρισε το σώμα σου προς τη πλευρά του, εκτείνοντας το χέρι σου προς τα πάνω σχηματίζοντας ένα Τ. Κράτησε το βλέμμα σου στο χέρι που σηκώνεται. Επανάλαβε την άσκηση με το άλλο χέρι. Κάνε 3 σετ των 10-12 επαναλήψεων.

2. Tricep push ups

Πάρε θέση για push ups και τοποθέτησε τα χέρια σου κλειστά. Ξεκίνα με τους αγκώνες λυγισμένους και το στήθος στο πάτωμα.

Ανασήκωσε το σώμα σου, ώστε το το βάρος να μοιράζεται ομοιόμορφα μεταξύ των δακτύλων των ποδιών και των χεριών σου. Διατήρησε τα γόνατα και το σώμα σε ευθεία και πίεσε το έδαφος ισιώνοντας τους αγκώνες, οι οποίοι πρέπει να είναι κλειστοί και κοντά στο σώμα καθώς χαμηλώνεις. Κάνε 3 σετ των 8-12 επαναλήψεων.

3. O’ clock exercise

Ξεκίνησε από όρθια θέση έχοντας τα πόδια ανοιχτά και ελαφρώς λυγισμένα. Χαμήλωσε το σώμα σου έως ότου οι μηροί να βρίσκονται παράλληλα με το έδαφος. Άνοιξε το αριστερό σου πόδι στο πλάι διατηρώντας το τεντωμένο και ελέγχοντας την κίνηση, ενώ το δεξί σου πόδι παραμένει σταθερό στο έδαφος.

Επαναφέρεις το αριστερό σου πόδι στην αρχική θέση και στη συνέχεια το κατευθύνεις προς τα πίσω πατώντας με τη μύτη του ποδιού στο έδαφος.

Ολοκληρώνεις την άσκηση με την επαναφορά του ποδιού σου μπροστά πιέζοντας τη φτέρνα στο έδαφος. Προσέχεις το σταθερό πόδι να πατάει δυνατά και να διατηρείς την ισορροπία σου. Εκτελείς 3 σετ των 12 επαναλήψεων στο κάθε πόδι.

4. Russian Twists

Κάθισε στο πάτωμα με τις πατούσες να ακουμπούν κάτω και τα γόνατά σου λυγισμένα σε περίπου 90 μοίρες. Τοποθέτησε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι δεμένα και χαμήλωσε τον κορμό σου έτσι ώστε να σχηματίζει με τα πόδια γωνία περίπου 45 μοίρες. Στρίψε τον κορμό σου εναλλάξ αριστερά και δεξιά. Αυτό είναι μία επανάληψη. Εκτέλεσε 3 σετ των 20-30 επαναλήψεων.

5. Yoga up dog

Για το τέλος του προγράμματος ξάπλωσε στο έδαφος με το πρόσωπο προς τα κάτω και σπρώξε τον κορμό σου προς τα επάνω με τις παλάμες, μέχρι να τεντώσουν πλήρως τα χέρια σου. Το στήθος σου βγαίνει προς τα έξω. Τα πέλματα σου είναι τοποθετημένα έτσι ώστε το μετατάρσιο να κοιτάζει το έδαφος. Ανασηκώνεις μηρούς και ισχία. Πάρε αρκετές ανάσες σε αυτή τη θέση. Επανάλαβε για 5-6 φορές.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below