Πριν αναρωτηθείς τι είδους σπορ μπορεί να είναι τα βελάκια, σε πληροφορούμε πως από το 1978 θεωρούνται κανονικό άθλημα -γέννημα θρέμμα των pub και απόρροια της ποπ κουλτούρας- με ολόδικό τους Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αυτό της Professional Darts Corporation. Φέτος λοιπόν, για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά γυναίκα, και συγκεκριμένα η 25χρονη Fallon Sherrock αναδείχθηκε νικήτρια σε αγώνα με άνδρα αντίπαλο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fallon Sherrock (@fsherrock) στις

Το πρωτάθλημα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Βρετανία, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Στις τετ α τετ αναμετρήσεις τους, οι παίκτες ξεκινούν με 501 πόντους με σκοπό να τους μηδενίσουν στοχεύοντας σε μέρη του ταμπλό που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο αριθμό πόντων. Στην προκειμένη περίπτωση ο αγώνας της Sherrock με τον 22χρονο Ted Evetts έληξε μετά από πέντε σετ και το νικηφόρο 3-2 υπέρ της πρώτης.

«Πετάω στα σύννεφα. Εννοώ, πως πραγματικά δε μπορώ να πιστέψω ότι μόλις έγραψα ιστορία. Είμαι άναυδη. Απλά είμαι τόσο μα τόσο χαρούμενη και τόσο υπερήφανη για τον εαυτό μου για ό,τι μόλις έκανα», δήλωσε η Sherrock μετά τον αγώνα τονίζοντας πως είχε ονειρευθεί τη νίκη της, αλλά δεν είχε ποτέ σκεφτεί ότι θα συνέβαινε κιόλας. Από την πλευρά του, ο Evetts συνεχάρη την αντίπαλό του και μέσω twitter λέγοντάς της μεταξύ άλλων να το ευχαριστηθεί διότι το άξιζε.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η Sherrock είναι μία από τις μόλις πέντε γυναίκες που έχουν πάρει μέρος στο εν λόγω πρωτάθλημα. Το 2018, η αρχή έγινε με το άνοιγμα δύο θέσεων για γυναίκες ανάμεσα στις συνολικά 96 θέσεις του τουρνουά, τη στιγμή που η ομοσπονδία διοργάνωσε μόνο μία φορά αντίστοιχο αποκλειστικά γυναικείο πρωτάθλημα το 2010. Η νικήτρια στο μεταξύ, ζει το δικό της happy end, καθώς προ πενταετίας και λίγο μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, σοβαρή πάθηση στα νεφρά της σε συνδυασμό με τη χορήγηση ακατάλληλου φαρμάκου δημιούργησε παραμόρφωση του προσώπου της.