Είναι μια εικόνα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ερωτευμένους εφήβους, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση πρωταγωνιστούν δύο ηλικιωμένοι, γεννώντας την ελπίδα ότι το πάθος, ή τουλάχιστον η τρυφερότητα, δεν χρειάζεται να σβήσει ποτέ.

Σε ένα βίντεο που έγινε viral στο Instagram, μια γυναίκα κάθεται στα πόδια του άντρα, πάνω σε μια πολυθρόνα με φόντο τη βιβλιοθήκη τους, ενώ εκείνος τη φιλάει στο λαιμό. Στη λεζάντα της σχετικής ανάρτησης, γράφει: «Όταν είσαι παντρεμένος 62 χρόνια αλλά συμπεριφέρεσαι σαν ερωτευμένος έφηβος – είναι αξιαγάπητοι».

Δείτε το βίντεο:

Γάμος: τα μυστικά της επιτυχίας

Σύμφωνα με τον Dr. Gottman, που έπειτα από έρευνα 40 ετών σε ζευγάρια κατέληξε στους 4 παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν κάθε σχέση σε ρήξη και τελικά σε χωρισμό, υπάρχει τρόπος να ανατρέψετε το αρνητικό κλίμα. Μάλιστα, προτείνει τρεις συμπεριφορές που υιοθετούν όλα τα ζευγάρια που βιώνουν σχέσεις με μεγάλη διάρκεια και σεβασμό.

Τα τρία πράγματα που συμβάλλουν στην επιτυχία κάθε γάμου:

1. «Μου αρέσει πολύ, όταν…»

Προσπαθήστε να ξεκινάτε τις προτάσεις σας με τη συγκεκριμένη φράση, αντί να χρησιμοποιείτε φράσεις όπως «Γιατί, δεν βγαίνουμε τόσο συχνά όσο άλλοτε;» ή «Μα, γιατί δεν μου μιλάς όπως παλιά;». Αντ’ αυτού δοκιμάστε να πείτε: «Μου αρέσει πολύ όταν βγαίνουμε μαζί. Θυμάσαι όταν πήγαμε για περπάτημα και μετά φαγητό; Περάσαμε πολύ όμορφα. Θέλεις να το ξανακάνουμε;».

2. «Το εκτιμώ πολύ, όταν…»

Αυτό δεν χρειάζεται να το πείτε, μπορείτε να το γράψετε. Δοκιμάστε να φτιάξετε μία λίστα με όλα εκείνα τα οποία εκτιμάτε και θαυμάζετε στον σύντροφό σας. Δεν μιλάμε μόνο για τις εντυπωσιακές χειρονομίες του, αλλά και τα πιο μικρά που κάνει και σας ευχαριστούν. Ξεκινήστε από το πρωί και συνεχίστε μέσα στην ημέρα. Για παράδειγμα, «άνοιξε τα παράθυρα ή έστρωσε τα κρεβάτια ή έφτιαξε καφέ. Στη συνέχεια, με πήρε τηλέφωνο ή μου έστειλε μήνυμα και πλήρωσε τον λογαριασμό που ξέχασα».

Μια υπενθύμιση για όλες αυτές τις μικρές στιγμές σάς βοηθά να βλέπετε τον σύντροφό σας με θετικό τρόπο και να τον εκτιμάτε περισσότερο. Φυσικά, θα υπάρξουν και στιγμές που θα σας εκνευρίσουν, αλλά αν θέλετε η σχέση σας να συνεχίσει επικεντρωθείτε στις θετικές.

3. «Σε θαυμάζω, όταν…»

Βρείτε χρόνο και τρόπο να δείξετε τον θαυμασμό στον σύντροφό σας. Πείτε του ή δείξτε του πόσο πολύ εκτιμάτε τα όσα κάνει. Πείτε για παράδειγμα, «Συγκέντρωσες όλα αυτά τα προϊόντα και τα παλιά ρούχα για δωρεές. Είσαι τόσο δοτικός» ή «Σε ευχαριστώ που ήρθες για ψώνια μαζί μου, ενώ ξέρω ότι δεν είναι κάτι που απολαμβάνεις». Δείξτε πως προσέχετε τις κινήσεις και τον ίδιο, διότι όπως εσείς θεωρείτε πως ίσως σας αγνοεί, μπορεί να συμβαίνει το ίδιο με εκείνον.

Η συμπεριφορά σας είναι δική σας ευθύνη και έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε τη σχέση σας όπως εσείς επιθυμείτε. Εκμεταλλευτείτε την.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below