Στις καλύτερες φωτογραφίες του περιοδικού Time για το 2021 η κα. Παναγιώτα από τις φωτιές της Εύβοιας. Η εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου τον Αύγουστο και φιγούραρε στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών οργανισμών, παρουσιάζοντας τη φρίκη που έζησαν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, αποτυπωμένη στο γεμάτο απόγνωση πρόσωπο μιας ηλικιωμένης γυναίκας, αποτέλεσε μια από τις «καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς».

Η φωτογραφία παρουσιάζει την μαυροφορεμενή 81χρονη κυρία Παναγιώτα, έξω από το σπίτι της, στις Γούβες Εύβοιας, να κρατάει με απόγνωση το στήθος της με το ένα χέρι και την τσάντα της με το άλλο, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

Τη συγκλονιστική αυτή εικόνα, απαθανάτισε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης του πρακτορείου SOOC, στις 8 Αυγούστου. Η δύναμη της συγκεκριμένης φωτογραφίας, αναγνωρίστηκε από το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό Time, το οποιο την έκανε εξώφυλλο και τη συμπεριέλαβε στον κατάλογο με τις «100 καλύτερες φωτογραφίες του 2021».

Σημειώνεται πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρομοίαζαν την εικόνα της τραγικής μαυροφορεμένης γυναίκας τη γυναίκα με τον πίνακα του Νορβηγού εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη «Κραυγή».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below