Η πρώην κολυμβήτρια Κατερίνα Σαραντοπούλου πέθανε μόλις στα 47 της, μετά από μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στο πένθος φίλους, συνεργάτες αλλά και όσους τη γνώρισαν μέσα από τον αθλητισμό και τη συνολική δράση της. Μια φίλη της, η Evangelia Psychogiou, έγραψε γι’ αυτήν στο Facebook:

«Σήμερα έφυγε από τη ζωή η Κατερίνα. Μία σπουδαία αθλήτρια της κολύμβησης, για μένα μια εξαιρετική συνεργάτιδα και φίλη. Ένα κορίτσι που συνεργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά πλαίσια και σε διαφορετικά επίπεδα. Μια συνεργασία που εξελίχθηκε σε μια γλυκιά φιλία. Ένας άνθρωπος εξαιρετικά δοτικός που θα έβρισκε πάντα τρόπο να σου προσφέρει ακόμα και αν δεν το είχε με ένα τεράστιο χαμόγελο. Ένα κορίτσι που παντρέψαμε τις γνώσεις μας και δημιουργήσαμε όμορφα πράγματα και που ήρθαμε κοντά και σε προσωπικό επίπεδο. Ένα κορίτσι που πριν ένα μήνα και κάτι τρώγαμε πρωινό στο σπίτι της και μιλούσαμε για δουλειά και ανθρώπινες σχέσεις και πώς αντιμετώπιζε το πρόβλημα υγείας της και την κοιτούσα με θαυμασμό. Πώς γίνεται ένας άνθρωπος να κρύβει τόση δύναμη γενναιότητα, ενέργεια μέσα του, που με το χαμόγελό της τρόλαρε τον θάνατο ώς την ύστατη στιγμή. Που ήθελες να ήσουν δίπλα της με ένα μικρό μπουκαλάκι και να το γέμιζες έστω λίγο με την ενέργεια της και το κέφι της. Νιώθω τύχη και κυρίως τιμή που τη γνώρισα. Σε όλα τα επίπεδα. Θα μου λείψει η υπέροχη ενέργεια και η νεότητά της, θα μου λείψουν τα αστεία μας και οι πιο σοβαρές μας συζητήσεις. Καλό δρόμο στη Katerina Sarantopoulou B».

«Ήθελες να ήσουν δίπλα της με ένα μικρό μπουκαλάκι και να το γέμιζες έστω λίγο με την ενέργεια της και το κέφι της».

Η διαδρομή της Κατερίνας Σαραντοπούλου

Η Κατερίνα Σαραντοπούλου υπήρξε αθλήτρια της κολύμβησης στο Σύλλογο του Πανιωνίου από το 1979 έως το 1992 και στη συνέχεια στον σύλλογο της Γλυφάδας με πολλές συμμετοχές σε Πανελλήνια-Πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας από το 1986. Με την συμμετοχή της στους Μεσογειακούς που έγιναν στην Αθήνα το 1996 ξεκίνησε την πορεία της ως εκπρόσωπος του ΕΟΤ στην διαφημιστική καμπάνια για τις παραλίες της Ελλάδας.

Με την συμμετοχή της στους Μεσογειακούς που έγιναν στην Αθήνα το 1996 ξεκίνησε την πορεία της ως εκπρόσωπος του ΕΟΤ στην διαφημιστική καμπάνια για τις παραλίες της Ελλάδας.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε και την εργασία της ως Casting Director στην εταιρεία παραγωγής διαφημιστικών ταινιών Kino Production. Το 1997 έκανε το πρώτο της μεγάλο event συμμετέχοντας στην παραγωγή της Έναρξης και Λήξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου με σκηνοθέτη τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Στην συνέχεια, και μέχρι το 2008, συμμετείχε σε αρκετά events και οργανώσεις εκδηλώσεων, παραγωγές διαφημιστικών ταινιών και συναυλιών για πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες.

Μετά από ειδικές σπουδές επάνω στο καλλιτεχνικό μακιγιάζ και χτένισμα ειδικών περιστάσεων που έκανε στο Manchester άνοιξε το 2009 το δικό της κομμωτήριο στην Νέα Σμύρνη. Παράλληλα είχε συμμετοχή σε πολλές παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής, του Μεγάρου Αθηνών και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Για την μάχη της με την νόσο είχε μιλήσει δημόσια τον Μάρτιο του 2021, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ με θέμα: «Γυναίκα, καρκίνος και άθληση».

Δες τη νέα ανάρτηση της φίλης της:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below