Προσέχετε τη διατροφή σας και υιοθετείτε υγειινές συνήθειες προκειμένου να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να ζήσει πολλά χρόνια; Η αλήθεια είναι πως οι παράγοντες που προδιαθέτουν μακροζωία δεν είναι και τόσο ξεκάθαροι.

Σαφώς και το να μην είστε παχύσαρκη ή καπνίστρια είναι σημαντικές προϋποθέσεις, όπως επίσης και το ζήτημα της κληρονομικότητας παίζει μεγάλο ρόλο στο θέμα της προσωπικής υγείας αλλά τελικά, ένας ακόμη παράγοντας αποτελεί για τη γυναίκα σημαντικό στοιχείο όσον αφορά στο πόσα χρόνια μπορεί να ζήσει τον οποίο δεν λαμβάναμε υπόψιν μας μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα λοιπόν, η έμμηνος ρύση και συγκεκριμένα το πότε αυτή πρωτοεμφανίστηκε στη γυναίκα, μπορεί να αποτελέσει δείκτη για το πόσα χρόνια θα ζήσει.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, έδειξαν ότι οι γυναίκες που είχαν αργήσει να δουν την πρώτη τους περίοδο (μετά τα 12 τους χρόνια) μπήκαν και αργότερα στην κλιμακτήριο, επομένως είχαν πάνω από 40 αναπαραγωγικά έτη και επομένως είχαν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν μέχρι τα 90 τους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες αυτές έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν προβλήματα υγείας κάτι που οφείλεται στην αργότερη εμμηνόπαυση.

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below