Σίγουρα ο τρόπος να αγοράσεις μία αυθεντική τσάντα κάποιου μεγάλου οίκου μόδας είναι να επισκεφτείς το κατάστημα του, να την διαλέξεις, να την πληρώσεις επι τόπου και να κυκλοφορείς περήφανη με αυτήν στο χέρι. Κακά τα ψέματα όμως πολλές από εμάς δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να κάνουμε κάτι τέτοιο. Για αυτό το λόγο πολλά καταστήματα ή ιστοσελίδες τα οποία εμπορεύονται second-hand ή vintage τσάντες γνωστών brands σε πιο προσιτές τιμές.

Φυσικά, υπόσχονται ότι τα προϊόντα τους είναι 100%  αυθεντικά αλλά πλέον είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβεις. Υπάρχουν τα λεγόμενα «superfakes», δηλαδή απομιμήσεις που είναι τόσο καλές σε ποιότητα που ξεγελούν ακόμα και επαγγελματίες. Έτσι, μπορεί ακόμα και μία αυθεντική τσάντα να θεωρηθεί ψεύτικη ή οι πελάτες να αγοράζουν απομιμήσεις και να μην καταλάβουν ποτέ ότι είναι τέτοιες. Για το λόγο αυτό ο οίκος Chanel  για παράδειγμα φρόντισε να μηνύσει ένα τέτοιο second hand μεγάλο κατάστημα, υποστηρίζοντας πως μόνο ο ίδιος ο οίκος μπορεί να επιβεβαιώσει το εάν ένα προϊόν είναι αυθεντικό.

Στα πλαίσια αυτά εμφανίστηκε η εφαρμογή Entrupy. Από το 2012 η ομάδα του Entrupy συλλέγει πληροφορία από αληθινές τσάντες και τις απομιμήσεις τους. Ξοδέψανε πολλά λεφτά για να αγοράσουν τις καλύτερες σε ποιότητα ψεύτικες τσάντες αλλά και τις original. Αυτή τη στιγμή κατέχουν πληροφορία από περισσότερες από 100.000 τσάντες και όσες περισσότερες προσθέτουν στον αλγόριθμο τόσο πιο έξυπνος γίνεται.

Πρέπει απλά να φωτογραφίσεις το εσωτερικό και το εξωτερικό της τσάντας σου και όταν ο αλγόριθμος μελετήσει τα στοιχεία θα σου πει εάν έχεις μία αληθινή branded τσάντα ή μια καλή απομίμηση. Η εταιρεία υποστηρίζει πως η τεχνολογία της προσφέρει 99,1% ακρίβεια.

Η εφαρμογή αυτή αναμένεται να έχει τεράστια επιτυχία καθώς προστατεύει τόσο τον πελάτη όσο και το κατάστημα. Σίγουρα, θα επιτρέπει σε όποιον θέλει να προμηθευτεί μία τέτοια τσάντα να εξακριβώσει ότι αξίζει να δώσει τα λεφτά του και δεν τον κοροϊδεύουν. Από την άλλη όμως θα προστατέψει και τα καταστήματα τα οποία υποστηρίζουν ότι συχνά πωλούν original τσάντες οίκων σε πελάτες οι οποίοι στη συνέχεια επιστρέφουν καλές απομιμήσεις και ζητούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.