Αν δεν έκανα τη δουλειά που κάνω, ίσως να ήμουν ψυχίατρος. Δεν ξέρω, μου είναι δύσκολο να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη δουλειά μου. Από την άλλη, όμως, ξέρω ότι αν χρειαζόταν θα μπορούσα να κάνω οτιδήποτε.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσαν στην καριέρα μου ήταν να μη φοβάμαι να διεκδικώ το χώρο και το χρόνο μου. Να μη φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου.

Η αλλαγή που θα ήθελα να δω να συμβαίνει όχι μόνο στο χώρο της δουλειάς μου αλλά και σε όλες τις δουλειές στη χώρα μας είναι περισσότερα εργασιακά δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτεροι μισθοί και κυρίως κοινωνική πρόνοια.

 

Μια τέλεια μέρα θα ξεκινούσε χωρίς πρόγραμμα, θα ήταν μια μέρα που θα μπορούσα να καθίσω όση ώρα θέλω στο κρεβάτι.

Μια τέλεια μέρα θα τέλειωνε με μια βόλτα με τον φίλο μου και τη βέσπα μας στον Λυκαβηττό και ύστερα μια μπίρα χαζεύοντας τη θέα.

Κάτι πολύ όμορφο που έκανα τώρα τελευταία για τον εαυτό μου ήταν μια βουτιά στη θάλασσα!

Αν μπορούσα να συμμετάσχω σε ένα ολυμπιακό σπορ… (γέλια) Δεν νομίζω.

Οταν θέλω να αισθανθώ πιο όμορφη φοράω το αγαπημένο μου κραγιόν του Yves Saint Laurént.

Ανθρωποι που θαυμάζω είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην οικογένειά μου, ανάμεσα στους φίλους και τους συνεργάτες μου, στα βιβλία που διαβάζω. Είναι συνήθως άνθρωποι που ξέρουν να αγαπούν και να αγαπιούνται, ξέρουν να αφοσιώνονται, και ξέρουν να βάζουν τον εαυτό τους σε δεύτερη μοίρα για να φροντίσουν κάποιον άλλο.

Ενα βιβλίο που με έβαλε σε σκέψεις είναι ο Επικίνδυνος Οίκτος του Στέφαν Τσβάιχ. Εξαιρετικό.

Αν μπορούσα να ζήσω σε μια άλλη πόλη, θα θελα να ζω στο Παρίσι. Για την ατμόσφαιρα και την ομορφιά του.

Tι θα έπρεπε να δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της μια γυναίκα; Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κάτι σπουδαιότερο από τη μητρότητα.

Ενα όνειρο που θέλω να πραγματοποιήσω είναι ένα μεγάλο ταξίδι στη Ρωσία.

Η μεγαλύτερη θυσία που έχω κάνει; Ισως επειδή αυτό τον καιρό διάβασα πάρα πολύ για τη θυσία της Ιφιγένειας, η λέξη «θυσία» μου φαίνεται κάπως βαριά. Προτιμώ, λοιπόν, να αντιμετωπίζω αυτά που αναγκαστικά καμιά φορά αφήνω πίσω ως επιλογές.

Λίγες παραστάσεις έμειναν για την Ιφιγένεια εν Αυλίδι, την παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς αυτό το καλοκαίρι. Την τραγωδία, που είναι μία από τις ωραιότερες δημιουργίες το Ευριπίδη, σκηνοθέτησαν οι Αιμίλιος Χειλάκης και Μανώλης Δούνιας, με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος και την κίνηση η Αγγελική Τρομπούκη.
Ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης. Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που ιστορεί και σχολιάζει όσα συμβαίνουν με ζωντανή μουσική.
Προλαβαίνετε να τη δείτε την  Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια, την Τρίτη, 12, στο Ηρώδειο και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω.

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ
ΑΘΗΝΑ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below