Τα βίντεο με συνταγές πάντα γίνονται ανάρπαστα στο διαδίκτυο και σε αυτή την καραντίνα δεν θα μπορούσε να σπάσει τον κανόνα. Άλλωστε οι μέρες που μένουμε σπίτι μας ανάγκασαν να βρεθούμε στην κουζίνα μας τον τελευταίο μήνα πολύ περισσότερο από όσο είχαμε βρεθεί ολόκληρο το 2019. Οι περισσότεροι έχουν μαγειρέψει τουλάχιστον μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, ένα banana bread ή το σοκολατένιο κέικ της Δέσποινας Βανδή  ενώ το νέο trend είναι το dalgona coffee.

Ένα ρόφημα που φαίνεται λαχταριστό, έχει ήδη κατακλύσει τα social media και μάλλον είναι το νέο “πάω για καφέ”, όσο είμαστε στην καραντίνα λόγω κορωνοϊού. Σίγουρα “γράφει καλά” στις φωτογραφίες, μοιάζει εύκολο στην παρασκευή του και τα υλικά που θα χρειαστείς υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου.

Πώς ξεκίνησε το trend

Το dalgona coffee πήρε το όνομά του από μία δημοφιλή street κορεάτικη καφετέρια. Μοιάζει κάτι εντελώς καινούργιο αλλά η τεχνική της παρασκευής του μας είναι οικεία: “χτυπάς” τον καφέ μέχρι να γίνει αφρώδες. Το trend ξεκίνησε από την Νότια Κορέα και εξαπλώθηκε σταδιακά σε όλο τον κόσμο, όσο οι χώρες άρχιζαν να μένουν σπίτι εξαιτίας της πανδημίας. Πριν από τις 26 Ιανουαρίου δεν υπήρχε η εμφάνισή του στις μηχανές αναζήτησης. Σήμερα, το hashtag #dalgonacoffee έχει κατακλύσει Instagram και TikTok.

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Τσέστερ, Αγγλία

View this post on Instagram

An accurate representation of my morning – a multitude of books, a mountain of chocolate and my first attempt at #dalgonacoffee. I expected it to be much sweeter than it was, considering the amount of sugar. Perhaps my instant coffee was too bitter. If you’ve made it successfully (tastily), do let me know which instant coffee you used! How has your Monday looked? #dalgonacoffeechallenge #dalgonalatte #dalgona #booksandcoffee #bookstagram #bookstacks #showusyourhygge #culturetripbooks #booktography #slowmornings #hygge #coffeecoffeecoffee #bookster #theartofslowliving #slowandsimpledays #bookworm #bookish #bookaholic #coffeeandbooks #alittlebeautyeveryday #darlingmoment

A post shared by These Novel Thoughts (@thesenovelthoughts) on

Vasilla, Αλάσκα

View this post on Instagram

Dear quarantine dairy, I miss going to my local coffee shop for my weekly ice latte fix but I found out I can make an even better iced coffee right in my kitchen, the “Dalgona coffee”. Whoever created this coffee is a freaking genius and I appreciate them sharing it. I have been experimenting with different kinds of milk and flavors and I am loving it. PS; biscoff pairs great with this coffee. #coffee #coffeelover #coffeetime #coffeeaddict #coffeeholic #coffeedaily #coffeevibes #coffeeaddiction #dalgona #dalgonacoffee #trendy #yummy #yum #yummyfood #yummyinmytummy #yumyumyum #food #foodie #foodiesofinstagram #foodphotograph #foodphotograph #foodpics #lockdown #desserts #desserttable #desserttime #biscoff #wasilla #lockdown2020 #quarantineradio

A post shared by Royal Dezzerts (@royal_dezzerts) on

Petalinq Jaya, Μαλαισία

Wlingi, Ινδονησία

Αθήνα, Ελλάδα

View this post on Instagram

Έπρεπε να έρθει το 2020 για να ανακαλύψουν οι μπαρίστα της Νοτίου Κορέας το «φραπόγαλο». Ναι, ο καφές που πίνουμε στην Ελλάδα από τα ΄50s έγινε ο πιο viral καφές στον πλανήτη (κυρίως μέσα από το instagram) με αφετηρία της χιπστερικές καφετέριες της Κορέας. Ονομάζεται #dalgona και είναι ο ανάποδος φραπέ γάλα. Κάτω μπαίνει ο πάγος και το γάλα και από πάνω ή κρέμα του καφέ. Φυσικά γίνεται και με ρόφημα αμυγδάλου. Δες τη συνταγή βήμα βήμα στα stories μου και διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . . . . . . . . pic by @photobird95

A post shared by Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) on

“Έπρεπε να έρθει το 2020 για να ανακαλύψουν οι μπαρίστα της Νοτίου Κορέας το «φραπόγαλο». Ναι, ο καφές που πίνουμε στην Ελλάδα από τα ΄50s έγινε ο πιο viral καφές στον πλανήτη (κυρίως μέσα από το instagram) με αφετηρία της χιπστερικές καφετέριες της Κορέας. Ονομάζεται #dalgona και είναι ο ανάποδος φραπέ γάλα. Κάτω μπαίνει ο πάγος και το γάλα και από πάνω ή κρέμα του καφέ. Φυσικά γίνεται και με ρόφημα αμυγδάλου” σημειώνει στο instagram του ο Έλληνας blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης.

Πώς θα το φτιάξεις

Το βίντεο με την συνταγή που έχει τα περισσότερα views είναι αυτό μιας Κορετάτισσας Youtuber. Τα υλικά είναι στιγμιαίος καφές, ζάχαρη και καυτό νερό.

 

Και από τα τρία υλικά χρησιμοποιείς ίσες δόσεις, περίπου δύο κουταλιές της σούπας από το καθένα. Χτυπάς τα τρία συστατικά με το μίξερ ή το χέρι για να γίνει το μείγμα παχύρρευστο. Το χτύπημα συνεχίζεται μέχρι η υφή του να θυμίζει σαντιγί. Τέλος, το τοποθετείς πάνω σε ένα γάλα της αρεσκείας σου. Η φωτογραφία για το ποστάρισμα στα social media είναι προεραιτική.

Υπάρχουν βέβαια κι αρκετές παραλλαγές της συνταγής.

Και φυσικά υπάρχουν κι αυτοί που το έχουν πάει ήδη σε άλλο επίπεδο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below