Η Σοφία Μπεκατώρου ήταν εκείνη που έκανε με την καταγγελία της το ελληνικό #MeΤοo να κλιμακωθεί με τον τρόπο που το παρακολουθούμε να συμβαίνει τους τελευταίους δύο μήνες. Ένα χρόνο πριν από τη δική της αποκάλυψη, είχαν αρχίσει πολλές φωνές να ενώνονται κατά της βίας που έδειχνε να γίνεται πιο έντονη λόγω του εγκλεισμού, που ήρθε ως συνέπεια της πανδημίας. Με αφορμή την πρώτη καραντίνα, το Speak Up Festival – Καραντίνα στη Βία συγκέντρωσε περισσότερους από 20 καλλιτέχνες της hip hip σκηνής με στόχο να ευαισθητοποιήσουν μέσα από τη μουσική τους συμπολίτες μας ενώ παράλληλα εκπρόσωποι 10 οργανισμών και φορέων έδωσαν πρακτικές συμβουλές σε όσους αντιμετωπίζουν καταστάσεις βίας στο σπίτι.

Το συγκρότημα Qimera δημιούργησε με αφορμή το πρώτο διαδικτυακό hip hop festival το τραγούδι με τίτλο “Η σιωπή δεν είναι λύση“. “Τα θύματα τα βγάλαμε ψεύτες και μοιχαλίδες / να μιλάς για αυτά που ακούς / να φωνάζεις ό,τι είδες / άντε σπάσε τη σιωπή / να σπάσουν και οι αλυσίδες”, αναφέρουν οι στίχοι του κομματιού που ανέβηκε στη συνέχεια στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο facebook.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Λίγο νωρίτερα, οι Qimera (Χίμαιρα) είχαν κυκλοφορήσει στο YouTube ένα τραγούδι για την πανδημία με εξίσου δυνατούς στίχους.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below