Υιοθετήστε πρώτοι τις τάσεις του σχεδιασμού και της διακόσμησης που θα επικρατήσουν φέτος!

Σύμφωνα με τη μεγάλη ιστοσελίδα αγορών 1stdibs και την ετήσια έρευνα της, οι τάσεις για το design του 2019 είναι άκρως δελεαστικές. Η εταιρεία μαζί με την πιο γνωστή international πλατφόρμα αρχιτεκτονικής ενημέρωσης, το Architectural Digest, ανακοίνωσαν τα trends που θα καθορίσουν το interior design και την αγορά επίπλων, αντικειμένων και έργων τέχνης τη φετινή χρονιά.

Κάτω η μαζική κατανάλωση

Τα τελευταία χρόνια μέσω των social media και των διαφημίσεων που μας κατακλύζουν στο internet, ελάχιστοι αντισταθήκαμε στις τάσεις που ξεπηδάν κάθε βδομάδα και μας κάνουν όλους να αγοράζουμε μανιωδώς το τέλειο item ενός μεγάλου brand που εκείνη την ώρα μοιάζει απαραίτητο για το στιλ του σπιτιού μας. Το 2019 αυτή η μανία τελειώνει καθώς τώρα το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στα custom made αντικείμενα, τα μοναδικά, τα οποία ανήκουν μόνο σε εμάς και κανείς άλλος στον κόσμο δεν μπορεί να έχει ίδια. Ήδη το 58% των interior designers δηλώνουν ότι επεμβαίνουν σε πολλά από τα αντικείμενα και τα έπιπλα που χρησιμοποιούν, ώστε να τους δώσουν ένα μοναδικό, προσωπικό ύφος.

πηγή : custommade.com

Μη φοβάσαι το internet

Οι αγορές από το Internet γίνονται μία όλο και περισσότερο διαδεδομένη πρακτική. Ειδικά τα ρούχα και τα παπούτσια, καθώς και άλλα αντικείμενα και δώρα, δίσκοι και βιβλία είναι κάποια από τα προϊόντα που εδώ και καιρό προτιμούμε συχνά να προμηθευόμαστε μέσω του διαδικτύου με ένα απλό κλικ. Παρόλα αυτά όταν έρχεται η ώρα για έπιπλα και design η αγορά από το κατάστημα είναι η πιο κλασσική και σίγουρη επιλογή. Πλέον, όμως, οι προβλέψεις λένε ότι και αυτές οι αγορές θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων και το αμήχανο κλίμα που υπήρχε ως τώρα θα διαλυθεί άμεσα.

Χρώμα παντού

Το έχουμε ξαναπεί το λευκό είναι πασέ! Τέλος η ουδετερότητα, η απλότητα και η ησυχία! Τα έντονα χρώματα και οι φωτεινές αποχρώσεις αρχίζουν και ανεβαίνουν σε δημοτικότητα. Τα πρώτα στη λίστα των προτιμήσεων, τα οποία αποτελούν φαβορί για να επικρατήσουν στο design του 2019, είναι το emerald green και το blue gray, ασφαλείς επιλογές για όποιον θέλει να τολμήσει να εντάξει το χρώμα στο χώρο του. Από την άλλη, το χρώμα που έχει πέσει περισσότερο από κάθε άλλο και θεωρείται εν μέρει «εκτός μόδας» για τον εσωτερικό σας χώρο είναι το μοβ. Τα μοτίβα, τόσο γεωμετρικά όσο και παραδοσιακά και φλοράλ, παραμένουν στο επίκεντρο και αποτελούν και αυτά μια σίγουρη επιλογή.

πηγή : atelierarmbruster.com

Τέλος το industrial

Θυμάστε αυτή την πολύ πετυχημένη τάση της προηγούμενης δεκαετίας που ήθελε όλα τα bar, εστιατόρια και καταστήματα να μοιάζουν με παλιά εργοστάσια, αποθήκες και λιμάνια; Γυμνές λευκές generic λάμπες, ακατέργαστο ξύλο, ορατοί σωλήνες, στάμπες cargo και εμφανές μπετό; Αντίο σε όλα αυτά λένε οι σχεδιαστές για το 2019. Μετά από χρόνια κυριαρχίας στα bar από την Αθήνα μέχρι το Brooklyn, η βιομηχανική τάση βρίσκεται σε πτώση. Σύμφωνα με την έρευνα αποτελεί τη λιγότερο δημοφιλή τάση για το 2019.

Το μοντέρνο είναι αθάνατο

Ότι και αν πούμε, ότι και αν προβλέψουμε όμως, το μοντέρνο κίνημα, οι μίνιμαλ, αυστηρές γραμμές από τα μέσα του 20ου αιώνα, δε θα φύγουν ποτέ από τη μόδα. Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα στιλ που πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν περισσότερο το 2019 είναι τα : σκανδιναβικό μοντέρνο, αμερικανικό μοντέρνο και Art Deco. Παρά το νέο έτος, μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.

πηγή : cassina.com