Ένα νέο trend στο Τik Τok «επαναστατεί» ενάντια στα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς που δημιουργεί η αλόγιστη χρήση φίλτρων σε φωτογραφίες και video, τιμώντας την πραγματική ομορφιά των ανθρώπων.

Η χρήση φίλτρων στα social media είναι μια διαδεδομένη μέθοδος για να δημιουργήσουμε αστείες ή τρομακτικές εικόνες του προσώπου και του σώματός μας. Ωστόσο, ορισμένα αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας  δημιουργώντας μια αψεγάδιαστη εικόνα, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αν και η εικόνα που δημιουργούν δεν είναι πραγματική, ο αντίκτυπος που αφήνει η αλόγιστη και διαρκής χρήση τους στην ψυχική υγεία και την αυτοπεποίθηση των χρηστών είναι. Μάλιστα, πρόσφατη βρετανική μελέτη έδειξε ότι η επιρροή των social media αρχίζει να φαίνεται στα κορίτσια από την ηλικία των 11 ετών και στα αγόρια από την ηλικία των 14 ετών.

Για αυτόν τον λόγο  η τελευταία “μόδα” στις εφαρμογές δικτύωσης, που ακούει στο όνομα #filtersareunhealthy, ίσως αποτελεί φωτεινή αχτίδα στην αντιμετώπιση της τάσης που θελει την ψεύτικη ομορφιά να κερδίζει την πραγματική. Οι χρήστες της δημοφιλέστερης social πλατφόρμας, του Tik Tok, έχουν ήδη αρχίσει να αγκαλιάζουν το trend και ποστάρουν βίντεο με και χωρίς φίλτρα.

Τα βίντεο ξεκινούν με τους χρήστες να ποζάρουν, χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο και στη συνέχεια να το «πετούν», δείχνοντας την ομορφιά τους. Μέχρι στιγμής η απήχηση που γνωρίζει είναι θεαματική, καθώς οι ακόλουθοι του hashtag ανεβαίνουν διαρκώς όπως ακριβώς και τα video.

«OMG μια τάση όπου ενθαρρύνει να ΜΗ φοράμε φίλτρο!!» σημείωσε μία vlogger, ενώ μία άλλη έγραψε στη λεζάντα του video της: «Ναι το μακιγιάζ είναι διασκεδαστικό, αλλά δεν είναι καλύτερο από το πρόσωπό σου».

@ozzybris #filtersareunhealthy @ozzybris ♬ Tear in My Heart – twenty one pilots

 

@kellybaums What should be normalized next? #filtersareunhealthy #filtersaredangerous ♬ Tear in My Heart – twenty one pilots

@themuthership @Tricia Goldsmith I see why you twisted the trend 😱😱😭😭 #filterfail #tiktokfilter #filtersareunhealthy #tiktoktrend #themuthership ♬ Tear in My Heart – twenty one pilots

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below