Ο Δημήτρης και η Ολίνα, έχουν μια μακροχρόνια σχέση και τους τελευταίους μήνες διανύουν μια όμορφη περίοδο, καθώς σύντομα θα κρατήσουν στην αγκαλιά τους το πρώτο τους παιδί. Και παρόλο που ο κορωνοϊός προσπαθεί να κλέψει λίγες στιγμές από την ευτυχία τους, εκείνοι χαμογελούν αισιόδοξα και συνεχίζουν να κάνουν τα σχέδιά τους.

Στις 23/3, μάλιστα, την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, οι δυο τους κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τον πολιτικό γάμο τους στο δημαρχείο Πεντέλης, που είχαν προγραμματίσει δύο μήνες πριν. Η απουσία των οικογενειών τους και οι μάσκες είναι αυτά που θα θυμούνται για πάντα από τον γάμο τους. Για την εμπειρία τους μίλησαν στο marieclaire.gr.

Πότε αποφασίσατε πως θέλετε να παντρευτείτε με πολιτικό γάμο;

Δημήτρης: Παρόλο που είμαστε πολλά χρόνια μαζί, είχαμε αποφασίσει να παντρευτούμε αφού φέρναμε ένα παιδί στον κόσμο. Όταν έμεινε έγκυος η Ολίνα, στην αρχη είπαμε να κάνουμε σύμφωνο συμβίωσης αλλά η διδικασία είναι τεράστια και μάλιστα μπορεί να αναγνωρίζεται το παιδί, αλλά δε σημαίνει ότι είναι δικό σου, όπως κατοχυρώνεται με τον πολιτικό γάμο.

Ολίνα: Έτσι προ κορωνοϊού εποχή, πριν από δύο μήνες συγκεκριμένα, είπαμε πριν γεννήσω να κάνουμε έναν πολιτικό γάμο. Τώρα τον τελευταίο καιρό, λόγω της κατάστασης που επικρατεί, πολλούς πολιτικούς γάμους μάλιστα τους κάνουν σε πολιτιστικά κέντρα, αλλά στο δημαρχείο Πεντέλης, έτυχε να έχουν κενό και πραγματοποιήθηκε ο δικός μας, κανονικά.

Marie Claire Greece

Μία ημέρα ακριβώς πριν από το γάμο σας, ανακοινώθηκαν τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Πώς νιώσατε; Τι σκεφτήκατε;

Δημήτρης: Εγώ μόλις τα άκουσα, αμέσως σκέφτηκα πως δεν πρόκειται να γίνει. Έλεγα, θα μας πούνε άκυρος ο γάμος. Σκεφτόμουν τι θα γίνει με το παιδί και πώς θα αναγνωριστεί. Είχα λίγο άγχος η αλήθεια είναι. Μας πήραν κι από το δημαρχείο το ίδιο πρωί να μας ρωτήσουν αν μπορούμε να πάμε να παντρευτούμε κι αν θα γίνουν όλα κανονικά. Ήταν αυστηρά τα πράγματα στον γάμο μας. Ήμασταν εμείς και δύο μάρτυρες μόνο. Και η αντιδήμαρχος. Όλοι φορούσαμε γάντια και μάσκες, εκτός από εκείνη. Η ίδια είπε πως αφού θα κρατούσαμε τα στυλό με γάντια, για να υπογράψουμε, ήμασταν εντάξει.

Ούτε οι γονείς μας ήταν, ούτε ο αδεφός μου κανείς. Ο πατέρας μου ήθελε πολύ να έρθει και μου το έλεγε από την προηγούμενη εβδομάδα, που έβλεπε την κατάσταση. Τελικά δεν το καταφέραμε. Με πήρε τηλέφωνο το πρωί και μου έλεγε: “Κοίτα να δεις παντρεύεται το παιδί μου και δεν μπορώ να πάω να το δω.”

Ολίνα: Μας είχε παρασύρει τόσο πολύ η σκέψη για το αν θα γίνει τελικά ο γάμος, που ούτε που μας ένοιαζε. Λέγαμε ας γίνει κι ας είναι όπως να ‘ναι.

Γενικά τους γονείς σας αυτές τις ημέρες τους συναντάτε;

Όχι, μόνο από μακριά. Τους αφήνουμε πράγματα και φεύγουμε.

Mετά τον γάμο τι κάνατε;

Ολίνα: Εγώ πήγα κατευθείαν για δουλειά. Είμαι φαρμακοποιός και δεν έχω σταματήσει, παρόλο που βρίσκομαι στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης μου.

Δημήτρης: Καθίσαμε λίγο στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο και φύγαμε.

Marie Claire Greece

Σκέφτεστε κάποια άλλη στιγμή να κάνετε κάποιο πάρτι;

Δημήτρης: Του χρόνου σκεφτόμαστε να κάνουμε θρησκευτικό γάμο, με πάρτι φυσικά! Αυτό περιμένουμε κι εμείς. Θα γίνει και η βάπτιση μαζί.

Ολίνα: Δήλωσα ημερομηνία από σήμερα. (γέλια) Θέλω να γίνει του Αγίου Πνεύματος.

Ολίνα πώς νιώθεις που είσαι έγκυος αυτή την κρίσιμη περίοδο του κορωνοϊού; Μάλιστα με το επάγγελμα που κάνεις, βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή.

Είμαι στην πρώτη γραμμή ναι, αλλά βλέπω κι αστεία πράγματα. Είναι η κατάσταση όπως είναι κι ο κόσμος θέλει να μπει στο φαρμακείο για να ζυγιστεί, δεν καταλαβαίνει.

Η αλήθεια είναι ότι με πιάνει το παράπονο. Θες να πας στο μαιευτήριο όταν έρθει η ώρα του τοκετού με τον σύντροφό σου, την οικογένειά σου, να σ’ επισκεφτούν πέντε φίλοι… Απ’ ότι φαίνεται θα πάω μόνο με τον Δημήτρη και με τον γιατρό.

Δημήτρης: Είναι μια χαρά, υγιής και θα πάμε να γεννήσει δίχως να μας επισκεφτεί άνθρωπος. Ούτε οι γονείς μας.

Marie Claire Greece

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below