Αυτό το Σάββατο 27 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται ένας  κύκλος συναυλιών εορταστικού χαρακτήρα που φιλοξενείται στην Οικία Κατακουζηνού, στη Λεωφόρο Αμαλίας. Με τίτλο «Το Τραγούδι της Λητώς» η σοπράνο Κάτια Πάσχου μας παρουσιάζει μια ζωή σαν «ένα συνεχόμενο τραγούδι» σε ένα σπίτι, όπου σύχναζαν προσωπικότητες όπως ο Σεφέρης, ο Εμπειρίκος, ο Απάρτης, ο Χατζιδάκις και ο Θεοτοκάς, όλοι τους φίλοι του Άγγελου Κατακουζηνού. Μούσα τους η Λητώ Κατακουζηνού, που στήριξε με τον τρόπο της το πνεύμα και το ήθος της μεταπολεμικής εποχής και όρισε την αισθητική τη.
Σε αυτό το κλίμα νοσταλγίας για την ημέρα του «Όχι», ανεβαίνει το «Τραγούδι της Λητώς», ένα σύγχρονο μουσικοθεατρικό έργο, με σκηνικό το Σπίτι-Μουσείο, που λειτουργεί ήδη δέκα χρόνια.

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης εμπνέεται από το βιβλίο «Άγγελος Κατακουζηνός, Ο Βαλής μου», μια αυτοβιογραφία για την αγάπη της Λητώς προς τον Άγγελο,
και ο συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου εμπνέεται από τους στίχους του Νίκου Μωραΐτη για να γεννηθεί ο μουσικοθεατρικός μονόλογος που είναι το «Τραγούδι της Λητώς: μια ζωή ένα συνεχόμενο τραγούδι».
Φωνή στη Λητώ δίνει η σοπράνο Κάτια Πάσχου, που ειδικά για τις ανάγκες της παράστασης δανείζεται τα φορέματα της Λητώς Κατακουζηνού. Στο πιάνο τη συνοδεύει η Θάλεια Παπαδοπούλου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Πάρις Μέξης.

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, στις 20:30 στην Οικία Κατακουζηνού, Αμαλίας 4, 5ος όροφος.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below