Από τον Απρίλιο του 2023, τα ξενοδοχεία τoυ Empiria Group άνοιξαν σταδιακά ένα νέο κεφάλαιο στη φιλοξενία και την πολυτέλεια, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες των ξενοδοχείων της Vedema, Mystique και Istoria στη μαγευτική Σαντορίνη. Και τείνει να γίνει θεσμός η καλοκαιρινή σεζόν να ανοίγει με τους ίδιους ανθρώπους, βιώνοντας την πιο φιλόξενη εμπειρία. Έτσι η πρόσκληση για ένα τριήμερο γνωριμίας στο νησί των Κυκλάδων με την απόκοσμη ομορφιά – έχοντας προηγηθεί πέρυσι και εκείνη της Πάρου – ήταν σίγουρο ότι θα άφηνε την καλύτερη γεύση. Kαι το εννοώ. Για τρεις ημέρες ζήσαμε μια εκλεπτυσμένη γευστική περιπέτεια, πάντα με αδιάλειπτη θέα που αξίζει να ζήσετε κι εσείς.

Τρία resorts, μία μοναδική εμπειρία που κρατάμε φυλαχτό μέχρι να ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές.

Μystique

Το ξενοδοχείο Mystique στην Οία αποτελείται από 41 σουίτες και βίλες που μοιάζουν με φυσικά διαμορφωμένες σπηλιές στην κόψη της καλντέρας. Ο επισκέπτης βρίσκει την ισορροπία στην ηρεμία του τοπίου, τη μεγαλειώδη θέα, την υψηλή αισθητική και όλες τις ανέσεις που προσφέρει το ξενοδοχείο με την infinity πισίνα, η οποία πλαισιώνεται από το Aura Bar.

Το τιμόνι του εστιατορίου του ξενοδοχείου, Lure, κρατάει ο διεθνούς φήμης Γάλλος σεφ Olivier Campanha, ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία σε εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με αστέρια Michelin. Με έμπνευση το γοητευτικό οικοδομικό σύμπλεγμα του οικισμού όπου βρίσκονται το εστιατόριο και το ξενοδοχείο, ο Campanha δημιούργησε μια γαστρονομική όαση για τους λάτρεις των γεύσεων που «μπλέκουν» την παράδοση με τις τεχνικές της μοντέρνας μαγειρικής.

O Γάλλος σεφ Olivier Campanha

Σύμφωνα με τον ίδιο τον σεφ, σκοπός είναι όλες οι πρώτες ύλες να προέρχονται είτε από τη σαντορινιά γη, είτε από προορισμούς που βρίσκονται το πολύ τρεις ώρες μακριά. Η φάβα Σαντορίνης γίνεται ανάλαφρο βελουτέ που περικυκλώνει μια φωλιά από τοπικό τυρί και πρασινάδες, το καρπούζι μεταμορφώνεται σε καρπάτσιο με baby λαχανικά και ζωμό από κύμινο, και το τρυφερό φιλέτο από αρνάκι Νάξου συνδυάζεται με πουρέ γραβιέρας. Κι αυτές είναι μόλις τρεις επιλογές ενός εφευρετικού μενού που απογειώνει τα αρώματα και τις γεύσεις της εποχιακής πρώτης ύλης, την τοπικότητα και τον βρώσιμο πλούτο που παράγει η ηφαιστειακή γη.

Mπλέκοντας τα καλύτερα ελληνικά υλικά με τη γαλλική φινέτσα

Vedema Resort

Το Vedema Resort, 59 σουίτες και βίλες χτισμένες στα αρχιτεκτονικά πρότυπα του νησιού στις οποίες απολαύσαμε και τη φιλοξενία μας, βρίσκονται μέσα στο Μεγαλοχώρι, περικυκλωμένες από αμπελώνες. Όλες οι κατοικίες διαθέτουν βεράντες, ενώ στο ξενοδοχειακό σύμπλεγμα υπάρχουν ιδιωτικές πισίνες και τζακούζι. Δεν είναι τυχαίο ότι μία από αυτές επέλεξαν για τη διαμονή τους στη Σαντορίνη οι Angelina Jolie, Beyonce και Lady Gaga. Την ημέρα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το πρωινό τους στο εστιατόριο Pergola, να χαλαρώσουν στις δυο κεντρικές πισίνες και το Circe Bar ή να εξερευνήσουν τα κοντινά αξιοθέατα.

Το εστιατόριο Alati, τοποθετημένο σε μια σπηλιά – οινοποιείο ηλικίας 400 ετών, υποδέχεται τους επισκέπτες του τόσο στον ατμοσφαιρικό εσωτερικό του χώρο,όσο και τη βεράντα του. Ξανά, ο Olivier Campanha ηγείται του εστιατορίου, έχοντας δημιουργήσει ένα εφευρετικό μενού για εκλεπτυσμένα γούστα.

Μοσχάρι ταρτάρ με κρέμα τομάτας, λαδόπιτα Ρόδου και μπαχαρικά, «μεθυσμένο» καλαμάρι με κάπαρη και ταραμά, σιγομαγειρεμένος κόκορας με χειροποίητα μακαρόνια και καπνιστό λάδι πάπρικας είναι μερικές από τις comfort προτάσεις του σεφ για ένα αξέχαστο δείπνο, το οποίο ολοκληρώνεται ιδανικά με ένα εκμέκ κανταϊφιού με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Tomato Simplicity

Οι προσεγμένες πρώτες ύλες αποτελούν και πάλι την ιδανική βάση για την ανάδειξη, μέσα από το φαγητό, της ατμόσφαιρας, όχι μόνο του νησιού, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Όσοι λατρεύουν το κρασί μπορούν καθημερινά να πραγματοποιήσουν, με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού, δοκιμές εκλεκτών τοπικών οίνων στο Canava Wine Bar.

Istoria

Στην ανατολική πλευρά της Σαντορίνης, κοντά στην ηφαιστειακή παραλία Περίβολος, βρίσκεται το Istoria, το οποίο είναι πολλά περισσότερα από ένα ξενοδοχείο. Πρόκειται για το ανακαινισμένο σπίτι της Χριστίνας Τάσσου, με την αύρα της και πολλές ιστορίες αγάπης να περιστρέφονται γύρω του. Ο Αντώνης και Κάλια Ηλιοπούλου εξερεύνησαν το εγκαταλελειμμένο αρχοντικό της κοσμοπολίτισσας με το αμίμητο στυλ που λάτρευε τα άλογα και πάτησε το πόδι της για πρώτη φορά στη αντορίνη το 1973, κι έτσι οραματίστηκαν τη δημιουργία μιας διαφορετικής όασης. Το ξενοδοχείο διαθέτει 12 σουίτες, έξι από τις οποίες ήταν παλιότερα στάβλοι, οι οποίες διατηρούνται στην παλέτα της φύσης, με τις ξύλινες στέγες και τους ασβεστωμένους τοίχους να κυριαρχούν μέσα σε ένα σκηνικό που ξεχωρίζει η άγρια φύση.

Στο Istoria ο επισκέπτης θα ανακαλύψει το εστιατόριο Mr.E. Επικεφαλής της κουζίνας του «μυστηρίου» είναι ο πολυταξιδεμένος και πολύπειρος σεφ Γιάννης Κιόρογλου, ο οποίος έχει ως μότο του τη φράση «αν κάτι δεν είναι φτιαγμένο με αγάπη, δε μπορεί να προσφέρει αγάπη». 

Το μυστήριο του εστιατορίου αρχίζει να λύνεται από το πρωί, με ένα μενού που διατίθεται όλες τις ώρες και περιλαμβάνει στοιχεία τόσο από τον γαστρονομικό πλούτο του νησιού, όσο και από τη διεθνή κουζίνα, πάντοτε με ένα «twist» και την προσωπική υπογραφή του σεφ που λατρεύει την απλότητα και στοχεύει, μέσα από κάθε πιάτο, στην αφήγηση μιας ακόμα γαστρονομικής ιστορίας με ισορροπία, διαφορετικές υφές και φυσικά, λίγο ακόμα μυστήριο.

Kαι κάπου εδώ έγινε και η πρώτη βουτιά της σεζόν

 

 

 

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below