Πολλοί μιλούν για ένα όνειρο στη μέση του Αιγαίου και όχι άδικα. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, που κατά πάσα πιθανότητα έχετε επισκεφτεί, αλλά η Πάρος αλλάζει κι αξίζει να γνωρίσετε τη νέα της πλευρά. Καλύπτει κάθε είδους ανάγκη διακοπών και σίγουρα απολαμβάνει κανείς το συνδυασμό της φυσικής ομορφιάς με την ιστορία, αλλά και της απόλαυσης.

Μπορεί να είναι από τα πιο παραδοσιακά νησιά της Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα ένα και από τα πιο κοσμοπολίτικα με χαρακτηριστικό της τη μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων που προσφέρει για τις διακοπές σας. Όταν ήρθε η πρόσκληση για το press trip της Πάρου και είδα το πρόγραμμα, αμέσως σκέφτηκα πως είναι μια ευκαιρία να συστηθώ με τους κρυμμένους θησαυρούς της, ζώντας παράλληλα την καλύτερη φιλοξενία που μπορεί να βιώσει κανείς στο νησί. O λόγος για το ξενοδοχείο Parīlio, ένα boutique hotel resort που στις 33 σουίτες του, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, συναντιώνται αρμονικά σε μία γιορτή ελληνικής απόδρασης.

παραλία της Πάρου / φωτό Getty Images

Φιλοξενία με άνεση και απέριττη πολυτέλεια

Το ιδιαίτερο τοπίο του νησιού, με τους λόφους, τις πευκόφυτες κορυφές και τα λευκά παραδοσιακά ψαροχώρια, δημιουργεί ένα κάδρο που αγκαλιάζει την αναλοίωτη στον χρόνο ομορφιά του Parīlio. Mόνο από το όνομα του ξενοδοχείου, καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται να περάσει ημέρες γεμάτες φως και χαλάρωση. Παρήλιο: Μια φωτεινή, οπτική ψευδαίσθηση, συχνά σε ένα φωτεινό δακτύλιο ή παρηλιακό κύκλο που προκαλείται από το ηλιακό φως που διέρχεται από κρυστάλλους πάγου στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Μπαίνοντας αντικρίζουμε τις λιτές και καθαρές γραμμές του ξενοδοχείου και την επιβλητική πισίνα μοναδικής αισθητικής που σε συνδυασμό με το εξαιρετικό κυκλαδίτικο φυσικό περιβάλλον, μεταφέρουν αμέσως το αίσθημα χαλάρωσης και των πραγματικών διακοπών. Μην παραλείψετε ν’ απολαύσετε τις spa θεραπείες με βιολογικά προϊόντα, για μια έξτρα δόση ψυχικής και πνευματικής ξεκούρασης.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evita Tsilochristou (@evitatsi)

Τα άνετα δωμάτια με τα king size κρεβάτια και τις ιδιωτικές πισίνες, χαρίζουν απλόχερα την ξεκούραση και τις εικόνες που χρειαζόμαστε για όλες τις απαιτητικές στιγμές του χρόνου. Το μόνο που μπορεί να σας κάνει ν’ αποχωριστείτε τη σουίτα σας, είναι οι πεντανόστιμες επιλογές του πρωινού, επιμελημένες από τον γνωστό σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη.

Το signature εστιατόριο του ξενοδοχείου Mr. E

Ο Μr E. σας προσκαλεί να γευτείτε τη διάσημη γαστρονομική κληρονομιά της Πάρου, σε έναν κατάφυτο χώρο που αγκαλιάζεται από άπλετο φως και το κυκλαδίτικο περιβάλλον. Το μενού δημιουργήθηκε λοιπόν από τον πολυβραβευμένο Αλέξανδρο Τσιοτίνη της νέας καταπληκτικής γενιάς Ελλήνων δημιουργών της κουζίνας. Συναντήσαμε την εποχική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της, έχοντας πολλές επιλογές στο κρασί που πάντα ολοκληρώνει το γεύμα ή το δείπνο με τον δικό του τρόπο.

Τον μεγαλύτερο ρόλο φυσικά παίζει η παρέα, κάτι που οι ιδιοκτήτες τής Kanava Hotels & Resorts Αντώνης Ηλιόπουλος και Κάλλια Κωνσταντινίδου, γνωρίζουν καλά. Η Κάλλια όχι μόνο φρόντισε να μας υποδεχτεί και να κάνει τη φιλοξενία μας αξέχαστη στο υπέροχο boutique hotel που είναι μέλος των Design Hotels, αλλά κατάφερε να γνωρίσουμε από την αρχή το νησί προσθέτοντας μοναδικά highlights σε κάθε ημέρα παραμονής μας.

Oδοιπορικό στις γεύσεις της Πάρου

Εκτός από το εστιατόριο του ξενοδοχείου Parilio στις Κολυμπήθρες, που δημιουργεί ένα μενού σύγχρονης ελληνικής κουζίνας πατώντας στην κυκαλδίτικη παράδοση, μάς περίμενε ακόμη μια γαστρονομική έκπληξη. Bρίσκεται στην Πίσω Αλυκή και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να ζήσει κανείς το όνειρο του ελληνικού καλοκαιριού. Ο Μάριος Σαλματάνης και η σύζυγός του, Άννα, έχουν εδώ και δέκα χρόνια δημιουργήσει το εστιατόριο Thalassamou. Τα τραπέζια βρίσκονται μία ανάσα από τη θάλασσα, κάτω από αρμυρίκια και τα πιάτα συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική.

Μην παραλείψετε ν’ απολαύσετε την ωμή σπανακόπιτα.

Επόμενη στάση κι έκπληξη ήταν η Πέτρα Farm, μια έκταση 15 στρεμμάτων στο λόφο πάνω από τις Κολυμπήθρες, με τον ακούραστο Άλκη να βάζει καθημερινά στοιχήματα για την ευφορία του κυκλαδίτικου εδάφους. Η ξενάγηση στα ελαιόδεντρα, το αμπέλι, τα φυτά της κάπαρης αλλά και στις τομάτες, τις πατάτες και τη ρίγανη, είναι ό,τι χρειάζεται για να σας ανοίξει η όρεξη και ν’ απολαύσετε στη συνέχεια όλες τις γεύσεις της Πάρου, σ’ ένα μπαλκόνι με θέα που χαρίζει την απόλυτη ξεγνοιασιά.

Ο Άλκης Downworld

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evita Tsilochristou (@evitatsi)

Σύντομα θα μπορεί κανείς ν’ απολαύσει και την προέκταση της Πέτρα Farm στις Λεύκες. Στα κτήματα εφαρμόζεται βιολογική καλλιέργεια από το 2015 με παραγωγές που ταιριάζουν στο μικροκλίμα του νησιού.

Σίγουρα έχετε επισκεφτεί κάποιο από τα εστιατόρια στο λιμανάκι της Νάουσας, όμως ο Mario, που βρίσκεται σε μια από τις εμβληματικότερες θέσεις, εξακολουθεί να προσφέρει με μεράκι ποιοτικό μενού με θέα τα καΐκια. Είναι γνωστό άλλωστε πως το επίθετο Τσαχπίνης στην Πάρο, ακολουθεί πάντα η μυρωδιά της αυθεντικής κυκλαδίτικης κουζίνας.

Εξαιρετική πινελιά του ταξιδιού μας ήταν και η ξεναγός Αυγή Καλογιάννη – ακόμη μια επιλογή της Κάλλιας Κωνσταντινίδου και των ανθρώπων του Parilio – που φρόντισε να μέσα σε λίγες ώρες να επαναπροσδιορίσουμε την Πάρο αναπαράγοντας αναμνήσεις του παρελθόντος και δημιουργώντας νέες αφηγήσεις για το μέλλον. Ωραία τα σοκάκια αλλά μην παραλείψετε την επόμενη φορά να κάνετε τη σωστή βόλτα, εκείνη που περιλαμβάνει και το Φράγκικο Κάστρο.

Και αυτή τη φορά, να πάρετε τελικά την απόφαση για μια επίσκεψη στο ορεινό χωριό του νησιού τις Λεύκες, αφήνοντας την κυρία Μάρω να προσφέρει απλόχερα την  πορτοκαλόπιτά της στην κεντρική πλατεία.

Λίγα μέτρα αριστερά θα συναντήσετε και το εργαστήρι κεραμικών του Τοdd Marshard, ενός ταλαντούχου φωτογράφου μόδας, που άφησε τη Νέα Υόρκη για τις ομορφιές της Πάρου και την ξέγνοιαστη κυκλαδίτικη ζωή.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @toddmarshard

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below