Η Πηγή Δαούλα είναι εικαστικός και έχει αναπτύξει πλούσιο έργο. Τα 13 χρόνια σπουδών σε πιάνο και αρμονία μαρτυρούσαν από νωρίς την καλλιτεχνική της φλέβα. Έτσι, μπορεί ο επαγγελματικός προσανατολισμός και οι σπουδές που ακολούθησαν με γνώμονα τη λογική να την οδήγησαν στο δρόμο του μάρκετινγκ και την διαφήμισης, η καρδιά της όμως την επανέφερε στο σωστό δρόμο της Τέχνης.

Λάτρης της Μοντέρνας Τέχνης και του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, η Πηγή Δαούλα μακριά από νόρμες και συμβατικές τεχνικές, βρήκε την απόλυτη έκφραση στην τεχνική του pouring και του driping. Άλλωστε η «ώρα μηδέν» στην καλλιτεχνική της αναζήτηση ήταν όταν βρέθηκε στο MOMA στη Νέα Υόρκη μπροστά στον πίνακα του Jackson Pollock “One:number 31, 1950”. Η κίνηση, η ενέργεια και ο δυναμισμός των χρωμάτων την κέρδισαν από την πρώτη στιγμή.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Έκτοτε η Πηγή Δαούλα έχει αφοσιωθεί στο action painting και έχει να παρουσιάσει ένα πλούσιο έργο με abstract, pouring και drip paintings. Έντονα χρώματα, βουτιά στο υποσυνείδητο και η απόλυτη ελευθερία έκφρασης είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους πίνακές της. Η πλειοψηφία των αντικείμενων που βρίσκονται γύρω μας γίνονται δυνάμει πινέλα και εργαλεία δημιουργίας.

Η Πηγή Δαούλα μεταμορφώνει τα πάντα σε πινέλα και ζωγραφίζει με τις πιο ανατρεπτικές τεχνικές-ότι υπάρχει γύρω της μπορεί να αποτέλεσει «εργαλείο» στα χέρια της. Άλλωστε «το έργο υπάρχει ήδη, όπως λέει η ίδια χαρακτηριστικά. Ο καλλιτέχνης καλείται να το αποτυπώσει στον καμβά. Ο τρόπος που θα γίνει αυτό έχει μια προσωποκεντρική προσέγγιση. Αυτό που έχει σημασία είναι να απελευθερωθεί το έργο…» Όπως είπε και ο μεγάλος ζωγράφος Edgar Degas «η ζωγραφική δεν είναι αυτό που βλέπεις εσύ αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις τους άλλους να δουν!»

Η Πηγή Δαούλα είναι από τις κυριότερες εκπροσώπους στην Ελλάδα της ακρυλικής τεχνικής Pouring -έρχεται από την Αμερική, είναι η πιο αναπτυσσόμενη αγορά Τέχνης στη νεολαία- και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το υλικό με το οποίο θα συμμετάσχει στη διεθνή  έκθεση με τίτλο “New beginning with Art” που θα πραγματοποιηθεί στην Time of Art Gallery στην Κηφισιά.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below