Μερικές από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες ταινιών στον κόσμο δεν είναι σκηνικά κατασκευασμένα για συγκεκριμένο σκοπό – είναι πολύ πραγματικά μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε.

Στον μαγικό κόσμο της σύγχρονης δημιουργίας ταινιών, η απάτη των σχεδιαστών υπολογιστών και των σκηνογράφων επιτρέπει σε μια απλή πράσινη οθόνη ή μια αποθήκη να μετατραπεί σε έναν μακρινό κόσμο.

Στη δεκάδα με τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, κατατάσσεται η Σκόπελος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Mirror, το οποίο βασίστηκε σε έρευνα στο διαδίκτυο και τα social media, η Σκόπελος βρίσκεται στη λίστα με τις Top 10 εμβληματικότερες κινηματογραφικές τοποθεσίες στον κόσμο για την κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ «Mamma Mia».

Στις πρώτες θέσεις της λίστας βρίσκονται περιοχές σε Νέα Ζηλανδία, Σκωτία, Αγγλία, ΗΠΑ και Ιρλανδία, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα των ταινιών «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών», «Χάρι Πότερ», «Η Λάμψη» του Steven King, «Ο Λόγος του Βασιλιά», «Αϋπνοι στο Σιάτλ», «Λυκόφως», «Ο Πόλεμος των Αστρων» και «Τζόκερ».

Τη 10η θέση καταλαμβάνει το νησί Σκόπελος για την κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ «Mamma Mia». «Στην πιο λαμπερή πλευρά της λίστας βρίσκεται η Σκόπελος, το ελληνικό νησί που χρησιμοποιήθηκε ως η τοποθεσία του Mamma Mia που εμπνεύστηκε από τους Abba!», αναφέρει το άρθρο.

Οι θαυμαστές του σουηδικού group και του Pierce Brosnan μπορούν να κάνουν μια περιήγηση στο νησί και να επισκεφθούν τα ιδιαίτερα και γραφικά σημεία του, που εμφανίζονται στην ταινία.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο προορισμός σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις σε hashtags στο Instagram με 220.000 θεάσεις και εντυπωσιάζει τους ταξιδιώτες με τις θεματικές εκδρομές Mamma Mia» στο νησί. Σημειώνεται πως για το ίδιο διάστημα η Σκόπελος και η δημοφιλής μουσικοχορευτική και γαστρονομική παράσταση “Mamma Mia! The Party” ψηφίστηκαν ως η δεύτερη καλύτερη πρόταση για ψυχαγωγία των Λονδρέζων μέσα στον χειμώνα, ανάμεσα σε 20 πρωτότυπες ιδέες για διασκέδαση.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below