Έχουν περάσει 48 χρόνια από τότε που η Τάνια Τσανακλίδου συνάντησε καλλιτεχνικά την Γιάννη Σπανό και 40 από την πρώτη μεγάλη και ολοκληρωμένη συνεργασία τους. Μετά τον «Μορμόλη» (1974), το «Φίλε» (1982) και τον δίσκο «Της βροχής και της νύχτας», η ερμηνεύτρια, αποφάσισε φέτος να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο καλλιτέχνη.

Η Τάνια Τσανακλίδου τιμά το έργο του Γιάννη Σπανού (1934-2019) και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 21.00 παρουσιάζει μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Η ίδια επιμελείται καλλιτεχνικά το πρόγραμμα και ερμηνεύει τραγούδια-φόρο τιμής στον συνθέτη που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Νέου Κύματος χαρίζοντάς μας εμβληματικά κομμάτια.

Η Τάνια Τσανακλίδου συμπράττει με τον Κώστα Νικολόπουλο, που διευθύνει την ορχήστρα και ενορχηστρώνει, και, παράλληλα, καλεί στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού πέντε σημαντικούς εκπροσώπους του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, τη Λιζέτα Καλημέρη, τη Μαρία Παπαγεωργίου, τον Γιάννη Παπαγεωργίου, τον Φώτη Σιώτα και τη Νεφέλη Φασούλη, για να προσεγγίσουν ο καθένας με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο τις συνθέσεις του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

Μια σπουδαία καλλιτεχνική ομάδα ετοιμάζει για όλους εμάς ένα αξέχαστο αφιέρωμα, σε μια βραδιά που θα είναι μοναδική και για έναν ακόμα λόγο, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις μελωδίες του Γιάννη Σπανού κάτω από τον Ιερό Βράχο, κάτι που ο ίδιος δεν κατάφερε ποτέ να κάνει όσο ήταν εν ζωή.

Η Τάνια Τσανακλίδου τιμά το έργο του Γιάννη Σπανού

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου – Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήρια από 15€

Αγορά εισιτηρίων ΑμεΑ με 15€ στο τηλέφωνο 210 3221897 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10.00-17.00)

Προπώληση: Ticket Services

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below