Σε ζωντανό ραδιοτηλεοπτικό στούντιο του 1940 μετατρέπεται αυτά τα Χριστούγεννα η Αίθουσα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία του Φρανκ Κάπρα «Μια υπέροχη ζωή» έγινε μουσικοθεατρική παράσταση και θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.

Λίγα λόγια για την πλοκή του έργου

Έξι ηθοποιοί κάνουν τη ραδιοφωνική μετάδοση της ταινίας και παίζουν όλους τους ρόλους. Παράλληλα, δημιουργούν επί σκηνής όλους τους ήχους του φιλμ με τον τρόπο που γίνονταν τα ηχητικά εφέ της εποχής, χρησιμοποιώντας καθημερινά και αναπάντεχα αντικείμενα, όπως τους δίδαξε ένας «foley», δηλαδή ένας επαγγελματίας δημιουργός ηχητικών εφέ για τον κινηματογράφο. Την ίδια στιγμή, η ζωντανή τζαζ ορχήστρα παρακολουθεί τη δράση, παρεμβαίνει και σχολιάζει. Όλοι μαζί δημιουργούν τη ραδιοφωνική μεταφορά του κόσμου της ταινίας και της συγκινητικής ιστορίας του George Bailey.

Μια παράσταση στην οποία θριαμβεύουν η παιγνιώδης εναλλαγή των ρόλων, η δημιουργία φανταστικών κόσμων και η πίστη καλλιτεχνών και θεατών πως η ζωή μπορεί να είναι πραγματικά υπέροχη.

Συντελεστές

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό καστ στο οποίο συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Νάντια Κοντογεώργη, Γιώργος Γλάστρας, Άγγελος Μπούρας, Θεοδοσία Σαββάκη.

Την ελληνική μετάφραση του κειμένου του  Joe Landry υπογράφει ο Νίκος Χατζόπουλος. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Βάνας Γιαννούλα και οι φωτισμοί του Νίκου Βλασόπουλου. Τους ηθοποιούς πλαισιώνει ζωντανά επί σκηνής η Athens Collective Orchestra που διευθύνει ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (μουσική σύνθεση και ενορχήστρωση).

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Λυκόφως».

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Πέμπτη 23/12 20:00
Σάββατο 25/12 20:00
Κυριακή 26/12 17:00 και 20:00

Τετάρτη 29/12 20:00
Πέμπτη 30/12 17:00 και 20:00
Τρίτη 4/1 20:00
Τετάρτη 5/1 20:00

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below