Το 2022 μας αποχαιρέτησε και η streaming υπηρεσία Netflix, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τους δημοφιλέστερους τίτλους που κυκλοφόρησαν εντός της χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, το δίκτυο δημοσίευσε μία λίστα με τις πιο επιτυχημένες αγγλόφωνες και μη-αγγλόφωνες ταινίες και σειρές που παρέμειναν στο Top 10 της πλατφόρμας, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του 2022.

Η δημοφιλέστερη αγγλόφωνη ταινία του 2022 ήταν το «Gray Man», με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Κρις Έβανς. Το φιλμ βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα «Ο Γκρίζος Άνθρωπος» του Μαρκ Γκρίνι. Στην υπόθεση, όταν ο πιο επιδέξιος πράκτορας της CIA, η αληθινή ταυτότητα του οποίου δεν είναι γνωστή σε κανέναν, αποκαλύπτει κατά λάθος σκοτεινά μυστικά της υπηρεσίας, ένας ψυχοπαθής πρώην συνάδελφός του τον επικηρύσσει, ξεκινώντας έτσι ένα παγκόσμιο ανθρωποκυνηγητό από διεθνείς δολοφόνους.

Οι 10 δημοφιλέστερες αγγλόφωνες ταινίες του Netflix για το 2022
1. The Gray Man
2. The Adam Project
3. Purple Hearts
4. Hustle
5. The Tinder Swindler
6. The Sea Beast
7. Enola Holmes 2
8. Senior Year
9. The Man from Toronto
10. Day Shift

Στη λίστα των μη-αγγλόφωνων ταινιών, η πρώτη θέση ανήκει στο νορβηγικό φιλμ «Troll». Στην υπόθεση, στα άδυτα της οροσειράς Ντόβρε, μια γιγάντια ύπαρξη ξυπνά μετά από χιλιάδες χρόνια αιχμαλωσίας. Ρημάζοντας τα πάντα στο διάβα του, το πλάσμα πλησιάζει γρήγορα την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Πώς όμως τιθασεύεις κάτι που νόμιζες ότι υπήρξε μόνο στις νορβηγικές παραδόσεις;

Οι 10 δημοφιλέστερες μη-αγγλόφωνες ταινίες του Netflix για το 2022
1. Troll
2. All Quiet on the Western Front
3. Black Crab
4. Through My Window
5. The Takedown
6. Loving Adults
7. Carter
8. My Name is Vendetta
9. Restless
10. Furioza

Στις αγγλόφωνες σειρές την κορυφή κατέκτησε η τέταρτη σεζόν του «Stranger Things» αν και η «Wednesday» του Τιμ Μπάρτον, πλησιάζει «απειλητικά» (τα στοιχεία που δόθηκαν αφορούν την περίοδο 1 Ιανουαρίου – 18 Δεκεμβρίου).

Η δημοφιλέστερη μη αγγλόφωνη σειρά του Netflix είναι το «All of Us Are Dead», το οποίο έχει ανανεωθεί ήδη για δεύτερη σεζόν. Η κορεάτικη σειρά με ζόμπι, βασίζεται στο γνωστό webtoon «Now At Our School». Η σειρά επικεντρώνεται σε μια ομάδα μαθητών που εγκλωβίζεται σε ένα λύκειο και έρχεται αντιμέτωπη με φρικτές καταστάσεις, ενώ προσπαθεί να σωθεί από μια επιδρομή ζόμπι στο σχολείο της.

Οι 10 δημοφιλέστερες μη αγγλόφωνες σειρές του Netflix για το 2022
1. All of Us Are Dead: Σεζόν 1
2. Extraordinary Attorney Woo: Σεζόν 1
3. The Marked Heart: Σεζόν 1
4. Till Money Do us Part: Σεζόν 1
5. Elite: Σεζόν 5
6. High Heat: Σεζόν 1
7. The Empress: Σεζόν 1
8. Business Proposal: Σεζόν 1
9. Wrong Side of the Tracks: Σεζόν 1
10. Welcome to Eden: Σεζόν 1

Πηγή: protothema.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below