Ο οίκος Louis Vuitton κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την συλλογή επίπλων Objets Nomades το 2012 και από τότε ανά τακτά χρονικά διαστήματα φροντίζει να προσθέτει νέα κομμάτια, μέσα από συνεργασίες με γνωστούς designers ή να επαναπροσδιορίζει και να επαναδιαπραγματεύεται τις κλασσικές του φόρμες με νέες προσθήκες και υλικά.

Έτσι, φέτος στα πλαίσια της μεγάλης έκθεσης επίπλων του Μιλάνου, το Salon del Mobile, ο οίκος παρουσίασε τη νέα του συλλογή, η οποία περιείχε νέα κομμάτια αλλά και παλαιότερα ανανεωμένα από άποψη υφής και χρώματος. Η έκθεση έλαβε χώρα στο Palazzo Sebelloni μέσα σε έντονα χρώματα, σε ένα περιβάλλον που χαρακτηριζόταν από κίτρινο νέον και κόκκινη faux γούνα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton Official (@louisvuitton) on

Οι designers που συνεργάστηκαν με τον οίκο κλήθηκαν να συνδυάσουν το προσωπικό τους στιλ με την ταυτότητα του Louis Vuitton και την ιδέα του ταξιδιού και της μεταβολής, πάνω στην οποία βασίστηκε η γέννηση των Objets Nomades.

Αρχικά, το ατελιέ Biagetti του Μιλάνου, δημιούργησε το τραπέζι anemone από γυαλί και κυματιστή βάση καλυμμένη με μαλακό δέρμα. Από την άλλη, το ντουέτο των Ιταλών designers Zanellato /Bortotto έκανε το ντεμπούτο του με το διαχωριστικό mandala, το οποίο σχηματίζεται από τρία τμήματα με εντυπωσιακή ύφανση.

Anemona table by Atelier Biagetti

Mandala Screen by Zanellato/ Bortotto; Blossom Stool by Tokujin Yoshioka; Bell Lamp by Barber & Osgerby; Bomboca Sofa by Fernando & Humberto Campana; Flower Field cushion by Atelier Oï.

Επίσης, ο Marcel Wanders σχεδίασε τέσσερα νέα αντικείμενα: την πολυθρόνα diamond, ένα ξύλινο κλουβί, μία λάμπα εμπνευσμένη από παραδοσιακά βενετσιάνικα φαναράκια και ένα βάζο από γυαλί Μουράνο και δέρμα.

Venezia Lanterns by Marcel Wanders

Diamond Sofa, chairs, and Venezia Lantern by Marcel Wanders

Πέρα από τα νέα αυτά κομμάτια, τα βλέμματα τράβηξαν και τα ανανεωμένα παλιά έπιπλα της συλλογής. Οι Campana Brothers ασχολήθηκαν με την bulbo πολυθρόνα, μια κλασσική μορφή, που τώρα την είδαμε σε έντονη κίτρινη εκδοχή, σα τροπικό λουλούδι που σε αγκαλιάζει, καθώς και με τον επαναπροσδιορισμό πολλών κλασσικών επίπλων του οίκου.

Cocoons and Bomboca Sofa by Fernando & Humberto Campana

Bulbo by Fernando & Humberto Campana.