Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας λογαριασμός στο Tik Tok, την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ανάμεσα στους χρήστες των social media, μας έχει δώσει ιδέες ή και λύσεις σε καθημερινά μικρά προβλήματα που ίσως αντιμετωπίζουμε.

Το τελευταίο trend είναι ο λογαριασμός μιας ανθοκόμου, η οποία μας δίνει συμβουλές για το πώς να κρατήσουμε τα λουλούδια ζωντανά και υγιή για περισσότερο – κυρίως εκείνα που βάζουμε σε βάζα.

@annathefloristAnswer to @picklerat12 here’s my favorite way to easily change the water each time!♬ original sound – AnnaTheFlorist

«Όταν μιλάμε για κομμένα λουλούδια, για μπουκέτα, το πιο συχνό λάθος που βλέπω είναι το νερό. Κανείς δεν αλλάζει όσο συχνά χρειάζεται νερό στο βάζο. Προτείνω να αλλάζουμε νερό κάθε δεύτερη μέρα. Παράλληλα, το να κόβουμε ελάχιστα τις άκρες των κοτσανιών, παρατείνει τη ζωή των λουλουδιών», λέει σε ένα  video της, ενώ μοιράζεται τις συμβουλές της για το πώς να φτιάξουμε μόνες οικολογικό λίπασμα για τα φυτά μας, πώς να αλλάζουμε νερό στα βάζα και γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε ποτέ τα κοτσάνια των λουλουδιών να ακουμπούν τον πάτο του βάζου.

Με τόσο μεγάλη ποικιλία λουλουδιών για να διαλέξουμε, είναι εύκολο να βρεθούμε με ένα μεγάλο μπουκέτο στα χέρια. Η ανθοκόμος που «τρέχει» τον λογαριασμό, όμως, συνιστά να μην παρασυρόμαστε στις αγορές μας και να εφοδιαστούμε με ένα καλό ψαλίδι και μία κορδέλα, ώστε να μπορούμε εύκολα να αλλάζουμε το νερό στα βάζα.

«Το ψαλίδι για να μπορείτε να τριμάρετε τις άκρες τους και την κορδέλα για να μπορείτε εύκολα να τα πιάνετε όλα μαζί και να αλλάζετε νερό γρηγορότερα, χωρίς εκείνα να χάνουν διαρκώς τη σειρά τους».

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below