Απόψε το βράδυ ο Λόφος των Νυμφών στο Θησείο γεμίζει μουσικές και μαγεία με τις Ουρανογραφίες, μια μουσική παράσταση εμπνευσμένη από το νυχτερινό ουρανό.
Στον προαύλιο χώρο του ιστορικού κτηρίου Σίνα, στο λόφο των Νυμφών, θα ερμηνευθούν τραγούδια ελλήνων συνθετών, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις οι οποίες αναφέρονται σε αντικείμενα του βραδινού ουρανού. Τραγούδια για την σελήνη, τους πλανήτες, τα αστέρια, τη νύχτα. Μια ομάδα μουσικών, αλλά και επιστημόνων, συνομιλούν με την επιστήμη και την τέχνη, σε ένα ταξίδι από τη γη στον ουρανό.

Φιόρη Μεταλληνού

Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού (τραγούδι), Κασσιανή Λάζαρη (κιθάρα – τραγούδι), Γιάννος Γιοβάνος (τσέλο), Σταύρος Σολωμός (μαντολίνο).

Οι πλανήτες Δίας και Κρόνος και οι αστερισμοί του θερινού ουρανού θα “φωτίζουν” από ψηλά τη μουσική βραδιά. Θα ακολουθήσει παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη στο λόφο της Πνύκας.

Κασσιανή Λάζαρη

Προαγορά εισιτηρίων γίνεται από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, μπορείτε να πραγματοποιήσετε και τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα: 210 3490160 και 210 3490055.
Οι κρατήσεις ισχύουν έως και μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης (έως την Πέμπτη 16/09, ώρα 20:30). Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below