Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να αντιμετωπίσουμε τον κρύο και χειμωνιάτικο καιρό από μια βόλτα στον κινηματογράφο. Τηρώντας τα μέτρα προστασίας και κρατώντας ασφαλείς αποστάσεις, μπορούμε να απολαύσουμε όποια ταινία μας αρέσει από όσες κυκλοφορούν ήδη ή θα κάνουν πρεμιέρα τις επόμενες ώρες – όπως οι παρακάτω.

Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε τον ουρανό

Η Λίσα κι ο Γκιόργκι συναντιούνται, ερωτεύονται κεραυνοβόλα και δίνουν ραντεβού για την επόμενη μέρα. Μια κατάρα πέφτει πάνω τους και αλλάζουν μορφές – θα καταφέρουν ποτέ να συναντηθούν ξανά και να λύσουν τα ξόρκια που τους θέλουν χωριστά; Ένα ρομαντικό παραμύθι για τον αληθινό έρωτα σε μια εποχή που όλα μοιάζουν να γίνονται μηχανικά.

Σκηνοθεσία: Aleksandre Koberidze

Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου

Για πάντα κοντά σου

Ένας άντρας μαθαίνει πως του απομένουν λίγοι μήνες ζωής και, κρύβοντας την αλήθεια από τον γιο του, αποφασίζει να του βρει μια νέα οικογένεια, που θα τον αγαπήσει πραγματικά. Η αγωνία ενός πατέρα για την τύχη του παιδιού του, η οποία όσα χρόνια κι αν περάσουν, ό,τι κι αν συμβεί δεν αλλάζει και δεν μειώνεται.

Σκηνοθεσία: Uberto Pasolini

Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου

Rainer Werner Fassbinder 

Η ζωή του Γερμανού σκηνοθέτη Rainer Werner Fassbinder, που πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του στο ευρωπαϊκό σινεμά, πριν φύγει από τη ζωή στα 37 έτη, έγινε ταινία, η οποία προκάλεσε, πολύ πριν την κυκλοφορία της, ποικίλες αντιδράσεις. Μένει να τη δέιτε για να αποφασίσετε αν άξιζε ή όχι η «φασαρία».

Scream 

Για όσους επιθύμησαν ένα θρίλερ από τα παλιά, 26 χρόνια ο δολοφόνος με την τρομακτική μάσκα επιστρέφει. «25 χρόνια μετά τους βίαιους κατα συρροήν φόνους που σόκαραν την ήσυχη πόλη του Γούντσμπορο, ένας νέος δολοφόνος έχει αναλάβει τη μάσκα του Ghostface και βάζει στόχο μία παρέα εφήβων, για να αναβιώσει τα μυστικά του θανατηφόρου παρελθόντος της πόλης», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ταινίας.

Σκηνοθεσία: Tyler Gillett, Wes Craven, Matt Bettinelli-Olpin

Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου

Σχέδιο διάσωσης

Και μία ταινία για τα παιδιά, την οποία – αν αγαπάτε αυτού του είδους τα έργα – μπορείτε να απολαύσετε και εσείς. Η Απ και ο Εντ είναι αδέλφια και φλάμελ, δηλαδή, χνουδωτά ζώα στο σχήμα του ντόνατ. Ζουν σε ένα νησί των Γκαλαπάγκος το 1835. Ο Εντ, είναι γκρινιάρης, απαισιόδοξος και θέλει να μοιάζει με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας. Αντιθέτως, η Απ είναι, γελαστή, αισιόδοξη και αυτό που λέμε «έξω καρδιά». Όταν οι αυθόρμητες πράξεις της Απ καταστρέφουν τις προετοιμασίες του επικείμενου Φεστιβάλ των Λουλουδιών, τα δύο αδέρφια εξορίζονται.

Σκηνοθεσία: Raymond S. Persi, David Silverman

Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below