Μπορεί να φταίει ότι έχουμε εθιστεί στην μικρή οθόνη με σειρές και ταινίες, μπορεί πάλι να φταίει που προσπαθούμε να βρούμε τρόπο διαφυγής, τις ημέρες που διανύουμε, σε ρομαντικές ταινίες που έχουν πάντα happy end και το έχουμε ανάγκη αυτό το happy end ή μπορεί απλά να φταίει η περιέργεια μας που γεννάται κάθε φορά που βλέπουμε ωραία σκηνικά και ειδυλλιακά μέρη και θέλουμε δια καώς να δούμε πως πραγματικά είναι πίσω από τις κάμερες και τα φίλτρα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, υπάρχουν κάποιες πόλεις που δεν είχαμε ιδεά την ύπαρξή τους και ανακαλύψαμε μέσω των παρακάτω ακόλουθων ταινιών.

Wilmington – Νότια Καρολίνα

Στην παραθαλάσσια πόλη και όγδοη μεγαλύτερη στη νότια Καρολίνα, γυρίστηκε η ταινία του Nicholas Sparks, “A Walk to Remember”. Η ιστορική συνοικία είναι γεμάτη από εστιατόρια, βρίσκεται πολύ κοντά στον ποταμό Cape Fear, διαθέτει παραλίες ιδανικές για σέρφινγκ και πολλά ρομαντικά σημεία. Αξίζει να σημειωθεί, πως εκεί γυρίστηκε και η επιτυχημένη σειρά One Tree Hill.

Wilmington, North Carolina. (Photo by Donald Miralle/Getty Images)

Crawfordville – Φλώριντα

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Εκεί γυρίστηκε η rom-com “Sweet Home Alabama”, όπου η Reese Witherspoon που υποδύεται την Melanie, επιστρέφει στην πατρίδα της για να ζητήσει διαζύγιο από τον πρώην της, ο οποίος αρνείται να υπογράψει τα χαρτιά. Στην πορεία αποκτά μια ιδιαίτερη αγάπη για τη μικρή πόλη, που στην πραγματικότητα είναι το Crawfordville. Η πόλη είναι γνωστή για τη βικτοριανή αρχιτεκτονική στο δικαστήριο Taliafarro County, ενώ αποτελεί ιδανικό μέρος για τελετή γάμου.

CRAWFORDVILLE (Photo by Mark Wallheiser/Getty Images)

Carmel-by-the-Sea – Καλιφόρνια

Στην πρόσφατη δραματική ταινία του Netflix, “Malcom & Marie”, το ζευγάρι έμενε σε ένα υπέροχο σπίτι, στο οποίο προφανώς δεν μπορούμε να μείνουμε, αλλά μπορούμε να επισκεφθούμε το μέρος όπου βρίσκεται. Πρόκειται για το Carmel-by-the-Sea, που συχνά ονομάζεται Carmel, όπου υπάρχουν πολλά wine bars, γκαλερί, εστιατόρια και η παραλία Carmel για surf και ατελείωτο περπάτημα.

Carmel, California (Photo by Mark Davis/Getty Images)

Charleston – Νότια Καρολίνα

Η επιτυχημένη ρομαντική ταινία του Nicholas Sparks, “The Notebook”, γυρίστηκε μεν στην πατρίδα του συγγραφέα, όχι όμως ολόκληρη. Για την ακρίβεια, οι σκηνές που ο Noah χτίζει το σπίτι του και ξεναγεί, στην υπέροχη λίμνη με τις πάπιες, την Allie, είναι γυρισμένες στην πόλη Charleston. Εκεί βρίσκεται και το Boone Family Plantation, το εξοχικό της Allie στην ταινία.

(Photo by Michael Ciaglo/Getty Images)

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below