Όταν σκέφτεστε πώς θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολα και γρήγορα, σίγουρα το μυαλό σας δεν πάει στο φιλέτο κοτόπουλο. Να, όμως, που με την παρακάτω συνταγή μπορείτε να φτιάξετε τραγανό φιλέτο κοτόπουλο και να το απολαύσετε σε πολύ λίγο χρόνο.

Σας προτείνουμε να το συνοδεύεστε με πράσινη σαλάτα, αλλά αν το προτιμάτε μπορείτε να φτιάξετε ρύζι, βραστά ή ψητά λαχανικά ή – τις αγαπημένες όλων- πατάτες τηγανιτές.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 50 γρ. Αλεύρι
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 75γρ. τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί
  • 10γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 6 κουταλιές λάδι (όποιο προτιμάτε)

Πώς θα το φτιάξετε

Κόψτε κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος, ώστε να έχετε τέσσερα φιλέτα. Τοποθετήστε τα φιλέτα σε μια σανίδα, καλύψτε τα με ένα φύλλο λαδόκολλας και χτυπήστε τα με έναν πλάστη μέχρι να αποκτήσουν το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια.

Βάλτε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και προσθέστε λίγο αλάτι. Ρίξτε το αυγό σε ένα άλλο σκεύος και, στη συνέχεια, τη φρυγανιά και την παρμεζάνα, αν χρησιμοποιείτε, σε ένα τρίτο σκεύος, ανακατεύοντας για να ενωθούν. Δουλεύοντας με ένα φιλέτο κοτόπουλου τη φορά, καλύψτε το στο αλεύρι, στη συνέχεια βουτήξτε το στο χτυπημένο αυγό και τέλος καλύψτε το με το μείγμα φρυγανιάς με τυρί. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε ένα ρηχό πιάτο. Μπορείτε να τα κρατήσετε σκεπασμένα στην κατάψυξη για μία ημέρα ή να τα στοιβάξετε με φύλλα λαδόκολλας ανάμεσά τους και να τα διατηρήσετε για τρεις μήνες στην κατάψυξη.

Για το μαγείρεμα, ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήστε τα φιλέτα κοτόπουλου με τη φρυγανιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και σερβίρετε με φέτες λεμονιού στο πλάι ή τη σαλάτα σας.

Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνι, τότε ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200ο.

Για τη σαλάτα θα χρειαστείτε:

  • 1 ματσάκι ρόκα (αν θέλετε προσθέτετε και σπανάκι, μαρούλι ή ραντίτσιο και κόκκινο λάχανο)
  • 150γρ. Flakes παρμεζάνας
  • Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Ελαιόλαδο
  • Dressing μπαλσάμικου ή χυμό από λεμόνι

Ανακατεύετε μαζί τα λαχανικά με το λάδι και το dressing της αρεσκείας σας. Προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε ξανά και σερβίρετε δίπλα στο φιλέτο.

Δείτε τη συνταγή σε βίντεο βήμα βήμα:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below