Τα αβγά σκραμπλ, πολλοί τα έχουμε συνδέσει με πρωινά ξενοδοχείων ή brunch σε κάποιο ωραίο μαγαζί. Όμως, δεν είναι ανάγκη να κάνουμε τα αβγά μας στο σπίτι πάντα βραστά, μάτια ή ομελέτα. Και τα αβγά σκραμπλ είναι μια τέλεια επιλογή για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας χορταστικά και γευστικά.

Και αν φοβάστε ότι μπορεί να σας στεγνώσουν και να μην βγουν ζουμερά και κρεμώδη, σκολουθήστε τα παρακάτω βήματα για σίγουρη επιτυχία!

Η εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ, σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε μαζί με ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι ή πιπέρι καγιέν, αν σας αρέσουν τα καυτερά. Το γάλα, αν και πολλοί το προσθέτουν ως υλικό που θα αφρατέψει το μείγμα, δεν είναι απαραίτητο συστατικό για να φτιάξετε τα τέλεια αβγά σκραμπλ.

2. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το βούτυρο αρχίσει και αφρίζει, προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά.

3. Αμέσως θα πρέπει να αρχίσουμε να μετακινούμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι με μια σπάτουλα. Θα πρέπει να το κάνουμε αυτό διαρκώς. Δεν πρέπει να αφήσουμε το μείγμα να κάτσει.

4. Σε λίγα λεπτά, το μείγμα θα αρχίσει να δένει και να δημιουργεί κομμάτια αβγού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Δεν ανεβάζουμε θερμοκρασία, γιατί αν προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε το μαγείρεμά τους, δεν θα μας βγουν κρεμώδη.

5. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, ενώ τα αβγά κρατούν ακόμη λίγη υγρασία. Θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται για λίγο ακόμα μέσα στο τηγάνι, και δεν θέλουμε να μας στεγνώσουν.

 

6. Σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανθό αλατιού.

Φυσικά, τα αβγά αποτελούν καμβά, πάνω στον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά και διαφορετικά πιάτα. Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά, τυριά, αλλαντικά, να τα σερβίρεται πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Πραγματικά, εφόσον το σκραμπλ σας βγει τέλειο και κρεμώδες, όπως και αν αποφασίσετε να το σερβίρετε, η επιτυχία είναι μονόδρομος.

Πηγή: olivemagazine.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below