Το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ δεν είναι άλλο από αφράτα μπισκότα. Είτε τα καταναλώνεις το πρωί είτε το απόγευμα, τα μπισκότα αποτελούν το αγαπημένο σνακ των περισσότερων. Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε είναι ότι ορισμένες συνταγές για μπισκότα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν στην καθημερινότητα, αφού απαιτούν πολλά υλικά και πάρα πολύ χρόνο για την παρασκευή τους.

Σήμερα, όμως, σας παρουσιάζουμε μία συνταγή για μπισκότα η οποία απαιτεί μονάχα δύο υλικά και λίγο χρόνο για να φτιαχτεί. Το πιθανότερο είναι να έχεις ήδη τα υλικά στην κουζίνα σου, οπότε πιάσε κουτάλα και ξεκίνα.

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 1/2 της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 της κούπας σαντιγύ
  • Προαιρετικά λίγο αλατι

Πώς θα φτιάξεις τα μπισκότα:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200ο.

Ανακάτεψε τη σαντιγύ με το αλεύρι μέχρι να έχεις μία πηχτή ζύμη. Αν η ζύμη σου δεν δένει ή πήξει πολύ πρόσθεσε λίγη κρέμα ή λίγο αλεύρι αντίστοιχα. Θέλουμε ίσα να στέκεται. Προσπάθησε να μην τη «δουλέψεις» πολύ για να μην γίνει πάρα πολύ σφιχτή.

Για να σχηματίσεις τα μπισκότα μπορείς σε ένα ταψί που έχεις στρώσει με λαδόκολλα να μεταφέρεις μικρές ποσότητες ζύμης με ένα κουτάλι ή με το χέρι σου. Το σχήμα δεν μας ενδιαφέρει να είναι ολοστρόγγυλο ή τετράγωνο. Μπορείς, επίσης, να κάνεις τη ζύμη ένα ρολό και να κόψεις στο μέγεθος που επιθυμείς τα μπισκότα σου.

Ψήσε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα σου να αρχίσουν να χρυσίζουν. Άφησέ τα λίγο να σταθούν και απόλαυσε.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below