Το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ δεν είναι άλλο από αφράτα μπισκότα. Είτε καταναλώνονται το πρωί είτε το απόγευμα, τα μπισκότα αποτελούν το αγαπημένο σνακ των περισσότερων. Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε είναι ότι ορισμένες συνταγές για μπισκότα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν στην καθημερινότητα, αφού απαιτούν πολλά υλικά και πάρα πολύ χρόνο για την παρασκευή τους.

Σήμερα, όμως, σας παρουσιάζουμε μία συνταγή για μπισκότα η οποία απαιτεί μονάχα δύο υλικά και λίγο χρόνο για να φτιαχτεί. Το πιθανότερο είναι να έχετε ήδη τα υλικά στην κουζίνα σας , οπότε πιάστε τις κουτάλες και ξεκινήστε.

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 1/2 της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 της κούπας σαντιγύ
  • Προαιρετικά λίγο αλατι

Πώς θα φτιάξεις τα μπισκότα:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200ο.

Ανακατέψτε τη σαντιγύ με το αλεύρι μέχρι να έχετε μία πηχτή ζύμη. Αν η ζύμη δεν δένει ή πήξει πολύ προσθέστε λίγη κρέμα ή λίγο αλεύρι αντίστοιχα. Θέλουμε ίσα να στέκεται. Προσπαθήστε να μην τη «δουλέψετε» πολύ για να μην γίνει πάρα πολύ σφιχτή.

Για να σχηματίσετε τα μπισκότα μπορείτε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα να μεταφέρετε μικρές ποσότητες ζύμης με ένα κουτάλι ή με το χέρι σας. Το σχήμα δεν μας ενδιαφέρει να είναι ολοστρόγγυλο ή τετράγωνο. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε τη ζύμη ένα ρολό και να κόψετε στο μέγεθος που επιθυμείτε τα μπισκότα.

Ψήστε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να αρχίσουν να χρυσίζουν. Αφήστε τα λίγο να σταθούν και απολαύστε.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below