Το φετινό Πάσχα θα είναι σίγουρα διαφορετικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διατηρήσει κάποια από τα παραδοσιακά στοιχεία του. Ένα από αυτά είναι και τα κουλουράκια. Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.

Υλικά

  • 2 γρ. μαστίχα
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 80 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 7 γρ. μαχλέπι, σε σκόνη
  • 320 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 700 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 60 γρ. γάλα
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Στο παρακάτω βίντεο θα βρεις όλες τις οδηγίες για τα καλύτερα πασχαλινά κουλουράκια.