Το ένα και μοναδικό «Μπουντίνο» (η πουτίγκα σοκολάτα της Άντζελα Μισόνι) είναι το γλυκό που η οικογένεια απολαμβάνει στα γιορτινά τραπέζια.


“Αυτό είναι το γλυκό που ετοιμάζουμε πάντα στα γενέθλια της θείας Τερέζας στη Σαρδηνία”, είπε στο Marie Claire o Φραντσέσκο Μακαπάνι Μισόνι στις αρχές του φθινοπώρου στην Κέρκυρα. Λίγοι τυχεροί εκπρόσωποι του διεθνούς Τύπου απόλαυσαν ένα μοναδικό δείπνο με συνταγές από το The Missoni Family Cookbook, παρέα με την οικογένεια Μισόνι στο Domes Miramare Resort στην Κέρκυρα σε ένα event που διοργάνωσε το Globe & Trotter.
Το λιτό σε εμφάνιση γλυκό ήταν μία έκρηξη σοκολάτας που ολοκλήρωσε και απογείωσε το δείπνο πλά στη θάλασσα, κάτω από τις υπεραιωνόβιες ελιές.

Υλικά για 5 μερίδες
1/4 φλιτζανιού πολύ λεπτή ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι τύπου 0
4 φλιτζάνια πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. 70% μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
200 γρ ανάλατο βούτυρο σαντιγί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη με το αλεύρι.
2. Ρίξτε το γάλα σε ξεχωριστό μπολ μαζί με το μείγμα από ζάχαρη και αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοιοποιηθεί.
3. Χρησιμοποιήστε ένα πολύ ψιλό κόσκινο για να σουρώσετε το μείγμα σε ένα τηγάνι πάνω από χαμηλή φωτιά. Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια και ρίξτε στο τηγάνι τη σοκολάτα και το βούτυρο μέχρι να λιώσουν τελείως. Χαμηλώστε τη φωτιά και ψήστε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά. Δυναμώστε ξανά τη φωτιά και ψήστε το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου η πουτίγκα αποκτήσει όγκο / γίνει παχύρευστη καθώς φτάνει στο σημείο βρασμού. Χαμηλώστε ξανά τη
φωτιά και ψήστε το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 7 λεπτά. Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά.
4. Γεμίστε μία αντικολλητική φόρμα κέικ ύψους 26 εκ. με κρύο νερό και αφήστε την στην άκρη για λίγο να πάρει τη θερμοκρασία. Αδειάστε το νερό και σκουπίστε την. Ρίξτε τη ζεστή πουτίγκα στο κρύο σκεύος και αφήστε τη να κρυώσει.
5. Οταν η πουτίγκα φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε τη φόρμα με μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει απ’ άκρη σ’ άκρη της φόρμας.
6. Για να την βάλετε στο πιάτο, τοποθετήστε μια πιατέλα σταθερά  και εφαρμοστά πάνω από τη φόρμα και αναποδογυρίστε την προσεκτικά. Το «Μπουντίνο» θα πρέπει να γλυστρίσει εύκολα έξω από τη φόρμα. Αν αυτό δεν συμβεί, βυθίστε τη φόρμα σε ζεστό νερό για 5-10 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίστε την μετά.
7. Σερβίρετε την πουτίγκα κρύα, με συνοδεία σαντιγί.

 

The Missoni Family Cookbook, εκδόσεις Assouline.