Τα πράσινα φασολάκια συνδυάζονται αρμονικά με τα φασόλια χάντρες και γίνονται το τέλειο μεσημεριανό γεύμα. Πρόσθεσε και λίγη φέτα στο πιάτο σου. Την παρακάτω συνταγή την εντοπίσαμε στο olivemagazine.gr.

Υλικά
½ κιλό φασόλια χάντρες φρέσκα, τον εσωτερικό καρπό
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κιλό πράσινα φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα
1 καρότο, σε ροδέλες
2 πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους
2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα φασόλια χάντρες και τα ζεματάμε για 5-10 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν. Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα πράσινα φασολάκια, τις χάντρες, το καρότο και τις πατάτες συνεχίζοντας το ανακάτεμα ανά διαστήματα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.

Κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Σερβίρουμε τα φασολάκια και τις χάντρες σε πιάτα ραντίζοντας με λίγο ωμό ελαιόλαδο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύοντας με φρέσκο ζυμωτό ψωμί και τυρί φέτα.

Φωτογραφία: Studiom.com – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below