Ρίξε μια ματιά στο pop-up club της Prada στο Miami

Ένα τριήμερο γεμάτο μόδα, τέχνη, design και clubbing με τη σφραγίδα της Prada

από την Δήμητρα Παράσχου

Ο ιταλικός οίκος μόδας Prada συμμετείχε για άλλη μία φορά ενεργά στα πλαίσια του Art Basel που συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Miami Beach. Πρόκειται για μία μεγάλη έκθεση γεμάτη με πίνακες, γλυπτά, εγκαταστάσεις, φωτογραφίες, ταινίες και υψηλής ποιότητας εκδόσεις που εκπροσωπούν τις πιο σύγχρονες και τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα των τεχνών.

Πηγή : prada.com

Στα πλαίσια αυτά, το τριήμερο 4-6 Δεκεμβρίου που μόλις πέρασε, ο γνωστός οίκος μόδας δημιούργησε το Prada Mode Miami σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Theaster Gates, ο οποίος είναι γνωστός κυρίως για τις εγκαταστάσεις του, που πάντα συνοδεύονται από ένα ιδιαίτερο κοινωνικό μήνυμα. Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή «Το Prada Mode είναι μια πολιτιστική πλατφόρμα που περιλαμβάνει μουσική, συζητήσεις, φαγητό και μόδα και παράγει εμπειρίες συνδεδεμένες με συγκεκριμένες τοποθεσίες σε συνδυασμό με ποικίλες παγκόσμιες πολιτιστικές εκδηλώσεις». Το πρόγραμμα ξεκινούσε το πρωί με events σχετικά με την τέχνη και τον πολιτισμό και τέλειωνε το βράδυ με μεγάλο πάρτι και διασκέδαση υπό τους ήχους γνωστών Dj.

Πηγή : prada.com

Το κτίριο που επιλέχθηκε είναι το ξενοδοχείο Freehand Miami. Το club εξαπλώνεται σε ολόκληρη την τοποθεσία. Το λόμπι, η πισίνα, ο κήπος, το σαλόνι και τα εστιατόρια ανακαινίστηκαν και διακοσμήθηκαν ξανά ώστε να αντικατοπτρίζουν την μακροχρόνια εκτίμηση και ερμηνεία της Prada για την αισθητική του Miami. Ο χώρος γέμισε με φοίνικες και φτέρες και μοντέρνα έπιπλα από τα μέσα του 20ου αιώνα, χτίζοντας μία ρετρό αισθητική που σε ταξίδευε πίσω στο Miami του 1960. Ο καλλιτέχνης Theaster Gates ενίσχυσε την εικόνα αυτή με μία σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τις δεκαετίες 40, 50 και 60, επιλεγμένες από τα αρχεία της θρυλικής Johnson Publishing Company. Επίσης, ήταν υπεύθυνος για τις μουσικές επιλογές.

Πηγή : prada.com

Πηγή : prada.com

Τρείς μέρες ήρεμης, γεμάτης φυτά όασης και τρείς νύχτες με μουσική και pool-party, με την μοναδική αισθητική της Prada. Ακόμα και οι σερβιτόροι ήταν ντυμένοι με μοναδικές στολές Prada και το μενού στα εστιατόρια ήταν φτιαγμένο αποκλειστικά και μόνο για το event.

Πηγή : prada.com

Πηγή : prada.com