Το μπλε θα μας θυμίζει πάντα θάλασσα και ουρανό. Θα μας θυμίζει πάντα τα χρώματα της Ελλάδας. Διακοπές, αναμνήσεις και γεύσεις καλοκαιρινές. Ένα ξέγνοιαστο πάρτι με φίλους στην παραλία, μια διασκεδαστική βόλτα στα μπαρ της πόλης, μια χαλαρή βραδιά στη βεράντα, πάντα με ένα κοκτέιλ στο χέρι.

Το Bombay Gin μας εμπνέει και ξεκλειδώνει τη διάθεση μας για δημιουργία. Όποιες κι αν είναι οι αρωματικές και γευστικές μας προτιμήσεις το Bombay Gin είναι τόσο ευέλικτο, που μας δίνει την ευκαιρία να πειραματιστούμε και να εκφραστούμε χωρίς περιορισμούς. Οι τρεις απολαυστικές προτάσεις που δημιουργεί η Όλγα Χλέτσου, Βar Μanager του 42 Barstronomy Athens, κλείνουν τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις του καλοκαιριού σε ένα ποτήρι!

Όλγα Χλέτσου, Βar Μanager του 42 Barstronomy Athens

Negroni

Το εμβληματικό κοκτέιλ που αποθεώνει την αυθεντική γεύση του τζιν.

Υλικά

30 ml Bombay Sapphire Gin

30 ml Martini Rubino

30 ml Martini Bitter

Για το γαρνίρισμα:

μια φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Σε μια κανάτα ρίχνουμε όλα τα υλικά και μπόλικο πάγο. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι του μπαρ και μεταφέρουμε το μείγμα, χωρίς τον πάγο, σε ένα χαμηλό ποτήρι. Προσθέτουμε έναν μεγάλο κύβο πάγου, γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

 

Gin & Tonic

Το πιο all time classic κοκτέιλ με τζιν στην καλύτερή του εκδοχή.

Υλικά

50 ml Bombay Sapphire Gin

100 ml tonic, κλασικό ή αρωματισμένο (της αρεσκείας σας), παγωμένο

Για τη γαρνιτούρα:

μία φέτα λάιμ (ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση

Σε ένα ποτήρι σωλήνα ή balloon ρίχνουμε μπόλικο πάγο και το Bombay Sapphire Gin. Απογεμίζουμε με τόνικ και γαρνίρουμε με το λάιμ.

 

Gin Spritz

Το απεριτίφ-σύμβολο σε μια ευφάνταστη παραλλαγή.

Υλικά

40 ml Bombay Bramble Gin (Blackberry and Raspberry infusion)

15 ml apricot brandy

10 ml ελαιοσάκχαρο* ή σιρόπι λεμονιού

20 ml Martini Asti

100 ml cherry soda

Εκτέλεση

Σε ένα ποτήρι balloon ρίχνουμε μπόλικο πάγο. Προσθέτουμε το Bombay Bramble Gin, το apricot brandy και το ελαιοσάκχαρο (ή σιρόπι λεμονιού). Ρίχνουμε το Martini Asti, απογεμίζουμε με cherry soda και σερβίρουμε.

Tip

*Πώς φτιάχνουμε ελαιοσάκχαρο λεμονιού: Γεμίζουμε ένα μπολ με φλούδες λεμονιών, τις πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να απελευθερωθούν τα αιθέρια έλαια από τις φλούδες και να δημιουργηθεί ένα συμπυκνωμένο σιρόπι (ελαιοσάκχαρο λεμονιού).

Όποιες κι αν είναι οι αρωματικές και γευστικές μας προτιμήσεις το Bombay Gin είναι τόσο ευέλικτο που μας δίνει την ευκαιρία να πειραματιστούμε και να εκφραστούμε χωρίς περιορισμούς.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below