Η ιστορική ανακοίνωση ότι ο οίκος Victoria’s Secret μόλις μερικές εβδομάδες μετά την συνταξιοδότηση του chief marketing officer Ed Razek ξεκίνησε να συνεργάζεται με το transgender μοντέλο Valentina Sampaio πιθανόν να σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, σαφώς καλύτερης από την μάλλον παρωχημένη εικόνα για την ομορφιά που είχε λανσάρει τα τελευταία χρόνια το brand και μάλλον κούρασε το κοινό.

Ο Ed Razek όταν είχε ερωτηθεί σχετικά με το αν θα εισάγει transgender μοντέλα στο show ήταν αρνητικός λέγοντας πως οι επιδείξεις τους είναι μια φαντασίωση, αργότερα όμως και αφού η ζημιά είχε ήδη γίνει, ζήτησε συγγνώμη προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Το 2019 δεν θα γίνει η ετήσια επίδειξη της εταιρίας εσωρούχων της οποίας οι άγγελοι περπατούσαν φορώντας εντυπωσιακά κοστούμια και πολύτιμα κοσμήματα.

Ο οίκος Victoria’s Secret πάλευε ούτως ή άλλως με τα σχόλια του κοινού ότι είναι εκτός μόδας, αναχρονιστικός και αποφεύγει να υμνεί τη διαφορετικότητα. Το να προσλάβει τη Valentina Sampaio δείχνει ότι κάνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η ίδια η Valentina δήλωσε ” Το ότι βρίσκομαι εδώ, αντιπροσωπεύει μια νίκη για την κοινωνία και όχι μόνον για την trans κοινότητα, αλλά για όλους τους ανθρώπους οι οποίοι αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή τη μόδα. Ζούμε μια ιστορική στιγμή, μια εξέλιξη και αυτό είναι κάτι το θετικό. Επιτέλους τα brands μαθαίνουν να ξεχωρίζουν το πόσο σημαντικό πράγμα είναι η διαφορετικότητα. Η στιγμή είναι σημαντική όχι μονάχα για εμένα αλλά και για την κοινότητά μου και γενικότερα.”