Αν μας έχουμε λείψει τα πάρτι στα οποία χορεύαμε κάποτε οι σημερινοί σαραντάρηδες, με τις μουσικές επιτυχίες των 80s και των 90s, είμαστε όλοι καλεσμένοι από τον Θανάση Αλευρά στο Vox. Η πρώτη του προσωπική μουσικοθεατρική παράσταση ονομάζεται «40+Βγαίνω!» γιατί άρχισε να τη σχεδιάζει σαν ένα πάρτι γενεθλίων όταν έκλεινε τα 40, αλλά, λόγω του ιού, κάθε χρόνο αναβαλλόταν.

Βέβαια είναι πια 43, αλλά όπως είπε επί σκηνής στην πρεμιέρα, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, δεν του πήγαινε καρδιά να αλλάξει τον τίτλο, και για το ομότιτλο τραγούδι, που είχε ήδη γράψει ο φίλος του Αντώνης Θυσιάδης και μελοποιήσει ο Νίκος Μερτζάνος, και επειδή «θα ακουγόταν σαν νούμερο παπουτσιού».

Μετά λοιπόν τις πρόσφατες, επιτυχημένες εμφανίσεις του στην «Ταράτσα του Φοίβου» και στην επιθεώρηση «Τι ζούμε ρε;» στο Θέατρο Άλσος, αλλά και στα τηλεοπτικά «Νούμερα» του Φοίβου Δεληβοριά, υπόσχεται να κάνει τη Δευτέρα την πιο διασκεδαστική ημέρα της εβδομάδας, ανεβαίνοντας στη σκηνή μαζί με τους εκρηκτικούς Idra Kayne και Jerome Kaluta και ερμηνεύοντας από 2 Unlimited μέχρι Δημήτρη Κοντολάζο.

Υπόσχεται να κάνει τη Δευτέρα την πιο διασκεδαστική ημέρα της εβδομάδας, ανεβαίνοντας στη σκηνή μαζί με τους εκρηκτικούς Idra Kayne και Jerome Kaluta και ερμηνεύοντας από 2 Unlimited μέχρι Δημήτρη Κοντολάζο.

Μέσα από το τραγούδι, το χορό και τις ξεκαρδιστικές ατάκες, σε κείμενα που έχουν γράψει η αγαπημένη του συνεργάτης Ελένη Γκασούκα, ο soulmate Φοίβος Δεληβοριάς και ο απροσδόκητος Γιώργος Παυριανός, ο Θανάσης Αλευράς, ένας από τους πιο συμπαθείς και χαρισματικούς περφόρμερ της εποχής μας, μας ταξιδεύει στην ιστορία της ζωής του, στην οποία όλοι θα αναγνωρίσουμε κάτι από τον εαυτό μας, που αρχίζει από το 1979 και φτάνει ώς το σήμερα.

Το «40+Βγαίνω!» είναι μια εμπειρία που συνδυάζει το οπτικοακουστικό υπερθέαμα μιας μεγάλης μουσικής σκηνής με την ατμόσφαιρα οικειότητας μιας σπιτικής γιορτής με φίλους, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και μουσική επιμέλεια Αντώνη Σκόκου. Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και στους αγαπημένους μας για τις γιορτές ή, γιατί όχι, τα δικά μας γενέθλια των 40+ χρόνων.

Info
Κάθε Δευτέρα στις 21.00 στο Vox, για δέκα παραστάσεις, Ιερά Οδός 16, τηλ. κρατήσεων: 210 3475900, προπώληση: www.viva.gr

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός. Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Σκόκος. Ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης, Θράσος Αμπατζής. Σχεδιασμός φώτων: Περικλής Μαθιέλλης. Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς. Σχεδιασμός video: Παντελής Μάκκας. Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη. Ενδυματολογική επιμέλεια: Γιώργος Σεγρεδάκης. Φωνητική διδασκαλία: Αμαλία Βίνος.

Ζωντανή μουσική παίζουν επί σκηνής οι Ζεμενίδης Ευριπίδης, κιθάρες, Κούρος Αλέξανδρος, πλήκτρα, Μιχαηλίδης Θάνος, τύμπανα, Μπουλντής Γιώργος, μπάσο, Παπαδόπουλος Χρήστος σαξόφωνο, κλαρίνο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below