Η επόμενη δραματική σειρά με την οποία θα «κολλήσουμε» είναι πιθανότατα το “The Gilded Age”. Η σειρά που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2022 στο HBO, είναι δημιουργία του Julian Fellowes, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός από το Downton Abbey. Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα δημοσιεύτηκαν και ήδη κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Αν κρίνουμε από τα πρώτα δημοσιεύματα, η σειρά αναμένεται να αποτελέσει, επίσης, ένα αφιέρωμα στο στυλ και τη μόδα της εποχής (19ος αι.). Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει η κόρη της Meryl Streep, Louisa Jacobson Gummer, η οποία υποδύεται την Marian Brook, στο ντεμπούτο της στην υποκριτική. Μαζί της θα βρεθεί και η Cynthia Nixon (η Miranda από το Sex and the City), ως Ada Brook.

H σειρά εποχής αναμένεται να προβληθεί στις οθόνες μας στις 24 Ιανουαρίου του 2022, λίγο πριν η συνέχεια του Downton Abbey, “Downton Abbey: A New Era”, βγει στους κινηματογράφους.

Η πλοκή

Η πλοκή αναπτύσσεται γύρω από την αμερικάνικη αριστοκρατία του του 19ου. αιώνα της «επιχρυσωμένης εποχής» (The Gilded Age), όπως έχει επονομαστεί. Ως όρος ανήκει στον Mark Twain και αναφέρεται στην εποχή που η οικονομία γνώρισε ανάπτυξη, οι κοινωνικο-οικονομικές αλλαγές ήταν ραγδαίες, αλλά όλοι προτιμούσαν να «χρυσώνουν» τα κοινωνικά προβλήματα, παρά να τα λύνουν.

Το έργο εξελίσσεται το 1882 και η δράση ξεκινά όταν ο πατέρας της Marion πεθαίνει και εκείνη αναγκάζεται να μετακομίσει από την ύπαιθρο της Πενσυλβάνια στην Νέα Υόρκη και να ζήσει με τις δύο θείες της, Agnes van Rhijn (Christine Baranski) και Ada Brook (Cynthia Nixon). Κάνοντας παρέα με την Peggy Scott (Denée Benton), μια επιτυχημένη Αφροαμερικανίδα, η Brook εμπλέκεται σε έναν κοινωνικό πόλεμο με μια από τις θείες της και τους πλούσιους γείτονές της, επιχειρηματίες των σιδηροδρόμων. Θα συμμορφωθεί η νεαρή Marion με τους κοινωνικούς κανόνες που θέλουν τη δύναμη και τις αποφάσεις να κατέχουν μόνο οι πλούσιοι και γηραιότεροι ή θα χαράξει τη δική της πορεία; Μένει να δούμε όταν κυκλοφορήσει η σειρά.

Προς το παρόν μπορείτε να πάρετε μία γεύση από το τρέιλερ που κυκλοφόρησε πρόσφατα:

Ο ίδιος ο δημιουργός είπε παλιότερα για τη σειρά: 

«Έψαξα πάρα πολύ για να φτιάξω τους χαρακτήρες. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν μοναδικοί. Μπορείς εύκολα να καταλάβεις γιατί τρόμαξαν τους έχοντες ήδη την εξουσία. Νικούσαν κάθε εμπόδιο. Ήθελαν να χτίσουν ένα παλάτι; Το έχτιζαν. Οι “παλιοί” της Νέας Υόρκης δεν ήταν έτσι και εντελώς ξαφνικά όλα άλλαξαν. Το να είσαι πλούσιος “σχεδιάστηκε” ξανά από την αρχή. Δημιούργησαν μια νοοτροπία για τους πλούσιους που έχουμε ακόμα – οι πλούσιοι είναι πλούσιοι με έναν τρόπο ο οποίος δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε τις δεκαετίες 1880 και 1890. Στην Ευρώπη τα πράγματα ήταν διαφορετικά».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below