Μετά την επιτυχία της περσινής σεζόν, φυσικά έπεται νέος κύκλος αίματος της εκπομπής που όλοι θα θυμόμαστε, οι περισσότεροι για λόγους που ποσώς έχουν να κάνουν με τη μόδα. Το τρέιλερ του νέου GNTM, που μόλις προβλήθηκε, δείχνει ότι φέτος έχουμε να περιμένουμε μαλλιοτράβηγμα σαν να μην υπάρχει αύριο, η παλιά, καλή συνταγή των ριάλιτι που από συνήθειες γίνονται λατρείες δηλαδή, στην οποία το βασικό κόνσεπτ δεν είναι παρά μία σχεδόν ασήμαντη λεπτομέρεια.

Το τρέιλερ που μας προϊδεάζει για το τι έπεται δείχνει κορίτσια με μαγιό και διαφανή αδιάβροχα να κάνουν κάτι που σε ένα πολύ επιεικές σύμπαν θα μπορούσε να θεωρηθεί πασαρέλα στο δρόμο και να διαγκωνίζονται, να σπρώχνονται και να τραβά η μία την κοτσίδα της άλλης, σαν τις κυρίες της αυλής αλλά με ύφος Μπέλα Χάντιντ, μέχρι να συναντήσουν τους τέσσερις κριτές που τις κοιτάζουν με το βλέμμα που άλλοι άνθρωποι έχουν όταν κοιτάζουν την άμμο της γάτας τους.
Επειδή η υποκρισία δεν είναι ωραίο πράγμα, θα ήταν αστείο το τρέιλερ να εστιάσει στο αντικείμενο της μόδας – μιλάμε πάντα για το πρόγραμμα που έσκισε για τους καβγάδες, τα δάκρυα, τις κλεμμένες πόζες και τον “μπήχη” της Μέγκι Ντρίο και οι περσινές συμμετέχουσες, της νικήτριας συμπεριλαμβανομένης, δεν έγιναν ακριβώς ανάρπαστες στον κόσμο της μόδας (το instagram που φωτογραφίζονται μόνες τους δεν μετράει). Αν κρίνουμε λοιπόν από το τρέιλερ, φέτος η εκπομπή θα αφήσει τα προσχήματα και θα περάσει απ’ ευθείας στο ζουμί του ριάλιτι – αλλιώς αντί για μπλαζέ μαλλιοτράβηγμα επί της ασφάλτου θα έδειχνε και κάτι που να θυμίζει μόδα.
Δεν το κάνει, και προφανώς δεν είναι κακό. Φτάνει μόνο όταν με το καλό επιστρέψει στις οθόνες, να λείψουν ή τουλάχιστον να περιοριστούν τα επιχειρήματα περί επαγγελματισμού και η κριτική αυστηρά για την αισθητική του μοντέλου. Είναι προφανές ότι αλλού είναι η ουσία και τώρα που το παραδεχτήκαμε και έχουμε κι ένα τρέιλερ να υπόσχεται το είδος της ψυχαγωγίας που επικράτησε στα νούμερα πέρυσι, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μια λίγο μεγαλύτερη δόση της. Χωρίς αφελή προσχήματα. Δεν είναι πανελλήνιες, δεν είναι διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, είναι ένα ριάλιτι για υποψήφια μοντέλα. Δεν πειράζει να έχει πλάκα.