Χόρεψε, τραγούδησε, ξεσήκωσε το πλήθος, αλλά αν διαβάζουμε καλά τους τίτλους των ειδήσεων, το πιο εντυπωσιακό από όσα έκανε ήταν ότι είναι 50 ετών.

Κάθε άρθρο που αφορούσε την εμφάνισή της αυτή, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ανέφερε τουλάχιστον μία φορά και σχεδόν πάντα στον τίτλο, την ηλικία της. Και το πόσο κούκλα είναι στα πενήντα, πόσο ωραίο σώμα έχει στα πενήντα, πόσο σέξι είναι στα πενήντα και γενικά, μην τυχόν και κάποιος το ξεχάσει, δεν είναι τριάντα ετών. Κατανοητός ο ενθουσιασμός για το θαύμα της φύσης, αλλά με όλη αυτή τη συζήτηση προκύπτουν δύο ζητήματα για τις κοινές θνητές που δεν είναι η J-Lo: Πρώτον, ότι υπό κανονικές συνθήκες, οι γυναίκες μέσης ηλικίας δεν μοιάζουν έτσι και δεν είναι λογικό να δημιουργείται ένας πήχης για το πόσο ωραία μπορεί να είναι μια γυναίκα με βάση τα χρόνια που έχει περπατήσει στη ζωή. Αφενός πολλές 20χρονες θα έδιναν το δεξί τους χέρι για να έχουν αυτή την εμφάνιση οπότε λίγο άκυρη η κατηγοριοποίηση, αφετέρου οι κανονικές γυναίκες έχουν κανονικές ζωές. Δεν έχουν προσωπικούς στιλίστες, κομμωτές, μακιγιέρ, αισθητικούς και χιλιάδες δολάρια να ξοδέψουν για την επιδερμίδα τους. Έχουν κι άλλες υποχρεώσεις πέρα από το να γυμνάζονται έξι ώρες την ημέρα. Πρέπει να μαγειρέψουν φαγητό που να θέλουν να φάνε κι άλλοι άνθρωποι, που δεν κάνουν διατροφή και δεν διαθέτουν σεφ για να απαλλάσσονται από το γρίφο του Γκόλουμ για το πώς ταϊζεις μια νορμάλ οικογένεια και ταυτόχρονα δεν παραλείπεις να βράζεις μπρόκολα και να ποσάρεις σολομούς για τον εαυτό σου, τρεις φορές την ημέρα. Εν ολίγοις, συγχαρητήρια στη Jennifer Lopez, αλλά όσες δεν έχουν αυτή την εμφάνιση και ενέργεια δεν χρειάζεται να νιώθουν μειονεκτικά.

Το άλλο ζήτημα που προκύπτει, είναι ότι όλος αυτός ο θαυμασμός για όσα κάνει με κριτήριο την ηλικία της, είναι μια ευγενική ηλικιακή διάκριση. Πλέον οι περισσότερες γυναίκες κάνουν παιδιά στα 30κάτι τους, προσέχουν τον εαυτό τους και γενικά, έχουν πολύ πιο νεανικό lifestyle από ότι οι μαμάδες και οι γιαγιάδες τους όταν έμπαιναν στα πενήντα. Το να τονίζουμε συνέχεια με έκπληξη, πόσο φανταστική ήταν η J-Lo στην ηλικία της, είναι σαν να περιμέναμε ότι υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί στην εξοχή να φουρνίζει κέικ για τα εγγόνια της. Επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον, ας πούμε ότι η Jennifer Lopez δεν ήταν φανταστική για την ηλικία της. Ήταν φανταστική σκέτο.