Μία από τις ταινίες η οποία μας συγκινεί πάντα, όταν την παρακολουθούμε είναι ο Τιτανικός. Η ιστορία αγάπης του Jack και της Rose, που τους χωρίζει ο θάνατος, χωρίς να προλάβουν να ζήσουν τον έρωτά τους, θεωρείται μία από τις πιο συγκινητικές στο Hollywood. Σε αυτό ρόλο έπαιξαν σίγουρα οι σκηνοθετικές οδηγίες του James Cameron, αλλά και η μοναδική χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, Kate Winslet και Leonardo DiCaprio. Μάλιστα, μετά την προβολή και τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας, οι καριέρες των δύο ηθοποιών εκτοξεύτηκαν.

Πώς θα σας φαινόταν όμως, αν στον ρόλο του Jack αντί για τον Leonardo DiCaprio βλέπατε έναν άλλο ηθοποιό; Ίσως αν είχε γίνει αυτό τώρα να μιλούσαμε εντελώς διαφορετικά για την ταινία.

Σε συνέντευξή του ο σκηνοθέτης της ταινίας James Cameron, αποκάλυψε πως η ταινία δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς την Kate Winslet και τον Leonardo DiCaprio. Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχθηκε πως ο ηθοποιός, ο οποίος τότε ήταν στην αρχή της καριέρας του, δεν ήταν η πρώτη του επιλογή. Όπως είπε δεν έκαναν «εξονυχιστικό» έλεγχο για τον Di Caprio και τον είδα μόνο στην αρχή των casting. Εκτός από αυτόν το μόνο όνομα που θυμάται ο σκηνοθέτης να συζητούν ήταν εκείνο του Tobey Maguire, αλλά όπως λέει δεν ήταν πρώτο όνομα εκείνη την περίοδο.

«Κοιτάξτε, σκεφτόμασταν τον Leo, αλλά δεν τον είχα δει να κάνει τίποτα», λέει σήμερα ο σκηνοθέτης. «Και δεν ήθελε και να διαβάσει για τον ρόλο. Έλεγε “Εγώ δεν διαβάζω” και τον ρώτησα μήπως ήταν λίγο ψώνιο για έναν ηθοποιό μόλις 18, 9 ετών. Απάντησε ξανά πως δεν διαβάζει για τον ρόλο, οπότε και εγώ του είπα “Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση σου. Τα λέμε”. Οπότε, τον σόκαρα και τελικά διάβασε τα λόγια και ήταν φυσικά υπέροχος».

Κι αν νομίζετε πως εκείνη ήταν η στιγμή που ο αγαπημένος μας Leo κέρδισε τον ρόλο που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό, μάθετε ότι ο σκηνοθέτης πείστηκε η εταιρεία παραγωγής, όμως, όχι. «Αφού άρεσε σε εμένα έπρεπε να πείσω το στούντιο. “Έλα τώρα, θα βασίσουμε αυτή την τεράστια ταινία σε έναν τόσο άσημο ηθοποιό;” μου έλεγαν. Έπρεπε να τους αλλάξω γνώμη. Ο Leonardo Di Caprio δεν ήθελε να τον βιντεοσκοπήσω να διαβάζει τον ρόλο, οπότε έπρεπε να με εμπιστευτούν».

Η όλη διαδικασία ήταν πολύ στρεσογόνα για τον σκηνοθέτη, ο οποίος αργότερα στην ίδια συνέντευξη είπε: «Σου δείχνει πόσο εύθραυστη είναι αυτή η βιομηχανία. Το όλο ζήτημα δημιουργίας μίας ταινίας. Είμαι πολύ προσεκτικός όταν επιλέγω τους ηθοποιούς με τους οποίους συνεργάζομαι».

Όσο για την Kate Winslet, για άλλη μία φορά σημείωσε πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάποιον άλλο στη θέση του Leonardo Di Caprio, ενώ τόνισε πως νιώθει υπερήφανη για αυτή την ταινία και θαυμάζει τον James Cameron ως σκηνοθέτη: «Τον θεωρώ μια ιδιοφυΐα. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Είναι πολύ καλός στο να δημιουργεί δυνατούς ρόλους για τις γυναίκες».

Kate Winslet, James Cameron και Leonardo DiCaprio -Photo by Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images)

Ο Τιτανικός θα κυκλοφορήσει σε 3D εκδοχή στις 14 Φεβρουαρίου του 2023, τη χρονιά που σημειώνονται 25 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας.

με πληροφορίες από: www.etonline.com

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below