Υπάρχει, αλήθεια, νοστιμότερη κουζίνα από αυτή της γιαγιάς μας; Πλέον Νεοϋορκέζοι, και οι επισκέπτες της πόλης τους, μπορούν να απολαύσουν αυθεντικά «γιαγιαδίστικη» κουζίνα ακόμα και αν η δική τους γιαγιά δεν βρίσκεται πια στη ζωή, και μάλιστα από διάφορα μέρη του πλανήτη, με μια κράτηση στο Enoteca Maria.

Το εστιατόριο ξεκίνησε παραχωρώντας την κουζίνα του σε Ιταλίδες γιαγιάδες, πλέον όμως δίνει την ευκαιρία σε γυναίκες της τρίτης ηλικίας από όλο τον κόσμο να ασκήσουν τη μαγειρική τους τέχνη – για παράδειγμα, από την Ιαπωνία, το Περού, τη Σρι Λάνκα, την Αργεντινή, την Αίγυπτο και την Ταϊβάν.

Η λειτουργία του άρχισε το 2007 και πήρε το όνομά του από την Ιταλίδα γιαγιά του ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε την πρωτότυπη ιδέα να αναζωογονήσει την επιχείρησή του εμπλουτίζοντας το μενού με κυριολεκτικά σπιτικές συνταγές.

Δεν αρκέστηκε, μάλιστα, σε πιάτα από τη γενέτειρά του, αλλά προσκάλεσε γιαγιάδες από διαφορετικές χώρες να μοιραστούν τη γαστρονομική παράδοση και την εμπειρία τους με τους τυχερούς πελάτες που προλαβαίνουν να κλείσουν τραπέζι. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, καθώς η τελευταία κράτηση γίνεται στις 7.30 το βράδυ. Όπως καταλαβαίνετε, οι σεφ του πρέπει να πάνε για ύπνο νωρίς.

Δείτε μια σχετική ανάρτηση:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below