Το σπίτι μας δεν είχε ξαναυπάρξει τόσο σημαντικό για εμάς. Τα δύο τελευταία χρόνια εκτιμήσαμε την αξία του και επιδοθήκαμε σε αλλαγές που το έκαναν πιο cozy και άνετο για διαμονή. Πλέον, δεν είναι απλώς ένας χώρος διαβίωσης, αλλά και χώρος εργασίας και προπόνησης. Καθώς προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις συνεχείς αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας, περιμένουμε πολλά περισσότερα από τον χώρο κατοικίας μας. Δείτε παρακάτω τις πιο δημοφιλείς τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση και εμπνευστείτε για τον δικό σας χώρο.

High – Tech σπίτια

Photo by Grovemade on Unsplash

Ο σχεδιασμός και η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων εξελίσσεται διαρκώς, όπως ακριβώς και η τεχνολογία. Πολλοί σχεδιαστές και interior designers «αγκαλιάζουν» αυτή την τάση, αξιοποιώντας τα όσα προσφέρει η τεχνολογία με σκοπό να δημιουργήσουν χώρους ευέλικτους που θα προσφέρουν χαλάρωση, διασκέδαση και ευκολία μαζί. Τα φουτουριστικά και ελκυστικά σχέδια, που μεταμορφώνουν το σπίτι σε μια μοντέρνα κατοικία κατέχουν την πρώτη θέση.

Έμπνευση από τη φύση

Photo by Lisa Fotios from Pexels

Λουλούδια, κλαδιά και καφέ χρώμα παίρνουν το «πάνω χέρι» στη διακόσμηση. Οι ειδικοί στη διακόσμηση του σπιτιού θεωρούν πως ο κόσμος στρέφεται στα φλοράλ μοτίβα (για ταπετσαρίες και διασκοσμητικά στοιχεία) και σε χρώματα που παραπέμπουν στη φύση, επειδή εκεί βρίσκει πραγματική γαλήνη και χαρά. Πλέον, πέρα από τοίχους και γλάστρες η φύση θα βρίσκεται και σε επιφάνειες (σκεφτείτε το μάρμαρο, το ξύλο, την τερακότα), αλλά και σε έπιπλα.

Χαλάρωση και αρμονία σε ένα

Photo by cottonbro from Pexels

Japandi ονομάζεται η τάση που θέλει τη λειτουργικότητα της Σκανδιναβίας και τον μινιμαλισμό της Ιαπωνίας να συνδυάζονται σε ένα. Και σε αυτή την τάση μεγάλη σημασία παίζει η φύση, καθώς η επανασύνδεση μαζί της θα μας οδηγήσει στην ηρεμία και τη χαλάρωση. Λινά τραπεζομάντηλα, πήλινα σερβίτσια, ξύλινα έπιπλα θα έχουν τον πρώτο λόγο.

 

 

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below