Συνήθως βλέπεις ένα χτένισμα σε κάποιο περιοδικό ή στο internet, το αντιγράφεις στην προσπάθειά σου να δημιουργήσεις ένα πολύ κομψό look, ωστόσο διαπιστώνεις ότι το αποτέλεσμα τελικά δεν είναι αυτό που φανταζόσουν. Το λάθος που κάνεις μπορεί να μην αφορά μόνο τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεσαι τα εργαλεία και στα προϊόντα styling προκειμένου να το πετύχεις, αλλά σίγουρα σχετίζεται και με το γεγονός ότι δεν σκέφτεσαι καθόλου τα χαρακτηριστικά και κυρίως το σχήμα προσώπου σου, στα οποία ενδεχομένως κάποια πράγματα να μην ταιριάζουν.

Λέγεται, πως το πιο «δύσκολο» πρόσωπο είναι εκείνο που έχει στρογγυλό σχήμα, μιας και οι διαστάσεις του είναι ίδιες: όσο είναι το μάκρος του είναι και το φάρδος του. Παρόλα αυτά, υπάρχουν celebrities που αποδεικνύουν ότι αν έχεις τέτοιο σχήμα προσώπου δεν θα πρέπει με τίποτα να σε περιορίζει ή να σε φοβίζει.

Αντιθέτως, μέσα από styling tricks που έχουν εφαρμόσει οι epxerts που επιμελούνται τα μαλλιά τους, είναι δυνατό να δημιουργήσεις ακόμα και «γωνίες» στο στρογγυλό πρόσωπο, ενώ η βραβευμένη hair stylist, Charlotte Mensah, συμβουλεύει ότι θα πρέπει να προτιμήσεις κουρέματα με έντονο φιλάρισμα και όχι αυτά σε ίσια γραμμή.

Στις επίσημες και μη εμφανίσεις σου λοιπόν, δεν έχεις παρά να εμπνευστείς από τις δύο παρακάτω σταρς που έχουν στρογγυλό πρόσωπο και απογειώνουν τα χαρακτηριστικά τους με υπέροχα και «έξυπνα» χτενίσματα.

Priyanka Chopra

Η διάσημη ηθοποιός μπορεί να έκλεψε τις εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών το 2019, φορώντας αντί για κάποια τουαλέτα, ένα αληθινό νυφικό, υψηλής ραπτικής που έφερε την υπογραφή του οίκου Georges Hobeika, από τη συλλογή spring 2020, όμως αυτό στο οποίο εστιάζουμε εμείς είναι το χτένισμά της. Η σταρ έχει στρογγυλό πρόσωπο και συχνά υιοθετεί το τρικ με την αλογοουρά για να τονίσει τα μεγάλα της μάτια και τα ζουμερά χείλη της. Όπως θα δεις, τα μαλλιά είναι τραβηγμένα προς τα πίσω, έχουν πολύ όγκο  και χαρακτηρίζονται από μια χαλαρότητα.

SplashNews.com

Emma Stone

Άλλη μια ηθοποιός με στρογγυλό πρόσωπο, που όμως ξέρει καλά να προβάλλει τη φυσική της ομορφιά. Η Emma Stone ήταν απαστράπτουσα στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας The Favourite στο Λονδίνο το 2018, μέσα στην silver metallic Louis Vuitton τουαλέτα της. Τα μαλλιά της έφεραν άρωμα παλιού καλού Hollywood στο event. Την είδαμε με shiny κυματισμούς που επιμελήθηκε η hairstylist Mara Roszak, η οποία για να τονίσει το προφίλ της ηθοποιού επέλεξε να κάνει τη χωρίστρα στο πλάι. Ενώ το glam look ολοκληρώθηκε με ένα όμορφο headpiece από το brand Erica Elizabeth Designs.

splashnews.com